Ingredienser
Kycklingfilé
-
Kyckling, bröstfilé med skin 1.7 kg
-
färska med skinn
-
30 g till färsen och 20 g till pensling av formen
-
Ägg, flytande pastöriserade 1.5 dl
-
Salt 5.0 g
Sås (5 liter)
-
Vatten 3.5 l
-
hushållsfärg
-
salt och peppar efter smak
Gurksallad
-
Gurka 4.0 st
-
Vinäger, vitvin 2.0 dl
-
socker 1.5 dl
-
Salt 8.0 g
Rabarberkompott
-
Rabarber, frusen 750.0 g
-
i småbitar
-
socker 2.5 dl
-
Vatten 0.2 l
Förberedelser
-
Kycklingfilé
- Skär av skinnet på filéerna och bred ut dem på en bakplåt – krydda med hönsbuljongpulver och stek dem gyllene i ugnen. Bryn filéerna i en varm panna och kyl dem. Kycklingen ska vara brynt men rå inuti. Detta kan med fördel göras dagen innan.
- Skär upp kycklingfiléerna i mindre bitar och kör dem i mixer med salt, ägg och kycklingfond. Tillsätt Rama Visp och mixa i ytterligare i 30 sekunder. Mixa det sprö-da kycklingskinnet med 20 g kycklingfond och lite olja.
- Smörj en silikonform med kryddoljan. Spritsa färsen i formarna ovanför oljan och ånga i ugnen i 6-8 minuter. Låt svalna övertäckt.
-
Sås (5 liter)
- (Har du steksky från dina kyckling- ar så ersätter du vattnet med det.)
- Koka upp vatten, Rama Visp och kycklingfond med hushållsfärg under omrörning.
- Tillsätt Knorr ljus redning under vispning och koka upp i 3 minuter.
- Tillsätt valfri hushållsfärg och smaka av med salt och peppar.
-
Gurksallad
- Skölj gurkan och skär i mindre bitar.
- Blanda gurka, vinäger, socker och salt ordentligt.
- Smaka av massan och addera mer vinäger eller socker om du så önskar. Tillsätt Knorr Texture och blanda massan ytterligare 10 sekunder.
- Häll upp gurkmassan i en form och låt vila i kylskåp i minst 3 timmar.
- Skär upp i skivor och servera till rätten.
-
Rabarberkompott
- Häll rabarber, socker och vatten i en kastrull och koka upp till en kompott. Smaka av med socker.
- Kör kompotten slät med en stavmixer.
- Tag 2/3 av kompotten och mixa slät, tillsätt Knorr Texture under omrörning. Häll upp i en bunke och sätt det på kylning i minst 3 timmar.
- Skär den kalla rabarbermassan i mindre bitar och vänd ner den sista tredjedelen rabarberkompott.