+

Hummer

  • Hummer, färsk 4 kg

Raviolideg

  • Durumvetemjöl 400 g
  • Ägg, färska 240 g
  • Olja, raps 40 g
  • Salt 3 g

Fyllning till ravioli

  • Hummer, färsk
  • Salt 2 g
  • Ägg, färska 120 g
  • Grädde 35% (vispgrädde) 40 ml
  • Lök, schalotten 100 g
  • Persilja, färsk 40 g

Bakad tomat

  • Tomat 500 g
  • Olja, oliv 40 ml
  • Salt

Hummersås

Stekt hummer

  • Hummer, färsk
  • Smör, osaltat 100 g
  • Timjan, färsk 10 g
  • Vitlök, skalad 10 g
  1. Hummer

    • Koka humrarna i hett vatten i sju minuter.
    • Ta bort köttet från skalen och spara stjärten och den ena klon till stekning.
    • Den andra klon sparas till raviolin.
    • Spara skalen till såsen.
  2. Raviolideg

    • Blanda alla ingredienser till en smidig deg.
    • Lägg degen i plastfilm eller i en bunke och ställ i kylskåpet i en timme.
  3. Fyllning till ravioli

    • Mixa hummerköttet till en slät färs tillsammans med saltet.
    • Tillsätt grädden och ett ägg i taget.
    • Hacka lök och persilja och vänd ner i färsen.
    • Kavla ut pastadegen tunt och stansa ut små plattor av degen.
    • Klicka ut 1 msk av fyllningen på varje liten pastaplatta och pensla äggvita runtom.
    • Lägg på ett nytt lager pasta och pressa ihop kanterna.
    • Koka i lättsaltat vatten i 5 minuter.
  4. Bakad tomat

    • Vänd tomaterna i en god olivolja, strö över lite salt och baka dem i en förvärmd ugn på 150 grader i 20 minuter.

  5. Hummersås

    • Rosta hummerskalen i lite olja.
    • Tillsätt vatten och Knorr Professional Skaldjursfond och koka skalen i 30 minuter.
    • Sila bort skalen och reducera fonden till nästan hälften.
    • Tillsätt tomatpuré och grädde.
    • Smaka av med smör, salt och citronsaft.
  6. Stekt hummer

    • Stek hummerstjärtarna och hummerköttet från resterande tio klor ordentligt i smör, timjan och vitlök.
    • Ös under tiden smöret över hummerköttet.
+

Continue

Title

Bullet Point text