Ingredienser
Hummer
-
Hummer, färsk 4.0 kg
Raviolideg
-
Durumvetemjöl 400.0 g
-
Ägg, färska 240.0 g
-
Rapsolja 40.0 g
-
Salt 3.0 g
Fyllning till ravioli
-
Hummer, färsk
-
Salt 2.0 g
-
Ägg, färska 120.0 g
-
Grädde 35% (vispgrädde) 40.0 ml
-
Lök, schalotten 100.0 g
-
Persilja, färsk 40.0 g
Bakad tomat
-
Tomat 500.0 g
-
Olja, oliv 40.0 ml
-
Salt
Hummersås
-
Hummer, färsk
-
Rapsolja 40.0 g
-
Vatten 1.0 l
-
SLOTTS Tomatpuré 150.0 g
-
Grädde 35% (vispgrädde) 250.0 ml
-
Smör, osaltat 150.0 g
-
Citron, juice färskpressad 30.0 g
Stekt hummer
-
Hummer, färsk
-
Smör, osaltat 100.0 g
-
Timjan, färsk 10.0 g
-
Vitlök, skalad 10.0 g
Förberedelser
-
Hummer
- Koka humrarna i hett vatten i sju minuter.
- Ta bort köttet från skalen och spara stjärten och den ena klon till stekning.
- Den andra klon sparas till raviolin.
- Spara skalen till såsen.
-
Raviolideg
- Blanda alla ingredienser till en smidig deg.
- Lägg degen i plastfilm eller i en bunke och ställ i kylskåpet i en timme.
-
Fyllning till ravioli
- Mixa hummerköttet till en slät färs tillsammans med saltet.
- Tillsätt grädden och ett ägg i taget.
- Hacka lök och persilja och vänd ner i färsen.
- Kavla ut pastadegen tunt och stansa ut små plattor av degen.
- Klicka ut 1 msk av fyllningen på varje liten pastaplatta och pensla äggvita runtom.
- Lägg på ett nytt lager pasta och pressa ihop kanterna.
- Koka i lättsaltat vatten i 5 minuter.
-
Bakad tomat
- Vänd tomaterna i en god olivolja, strö över lite salt och baka dem i en förvärmd ugn på 150 grader i 20 minuter.
-
Hummersås
- Rosta hummerskalen i lite olja.
- Tillsätt vatten och Knorr Professional Skaldjursfond och koka skalen i 30 minuter.
- Sila bort skalen och reducera fonden till nästan hälften.
- Tillsätt tomatpuré och grädde.
- Smaka av med smör, salt och citronsaft.
-
Stekt hummer
- Stek hummerstjärtarna och hummerköttet från resterande tio klor ordentligt i smör, timjan och vitlök.
- Ös under tiden smöret över hummerköttet.