Menu

Ingredienser

+

Hummer

  • Hummer, färsk 4.0 kg

Raviolideg

  • Durumvetemjöl 400.0 g
  • Ägg, färska 240.0 g
  • Rapsolja 40.0 g
  • Salt 3.0 g

Fyllning till ravioli

  • Hummer, färsk
  • Salt 2.0 g
  • Ägg, färska 120.0 g
  • Grädde eller gräddalternativ 40.0 ml
  • Lök, schalotten 100.0 g
  • Persilja, färsk 40.0 g

Bakad tomat

  • Tomat 500.0 g
  • Olja, oliv 40.0 ml
  • Salt

Hummersås

  • Hummer, färsk
  • Rapsolja 40.0 g
  • Knorr Professional Skaldjursfond 8 x 1 L 2.0 l
  • Vatten 1.0 l
  • SLOTTS Tomatpuré 150.0 g
  • Grädde eller gräddalternativ 250.0 ml
  • Smör, osaltat 150.0 g
  • Citron, juice färskpressad 30.0 g

Stekt hummer

  • Hummer, färsk
  • Smör, osaltat 100.0 g
  • Timjan 10.0 g
  • Vitlök, skalad 10.0 g

Förberedelser

  1. Hummer

    • Koka humrarna i hett vatten i sju minuter.
    • Ta bort köttet från skalen och spara stjärten och den ena klon till stekning.
    • Den andra klon sparas till raviolin.
    • Spara skalen till såsen.
  2. Raviolideg

    • Blanda alla ingredienser till en smidig deg.
    • Lägg degen i plastfilm eller i en bunke och ställ i kylskåpet i en timme.
  3. Fyllning till ravioli

    • Mixa hummerköttet till en slät färs tillsammans med saltet.
    • Tillsätt grädden och ett ägg i taget.
    • Hacka lök och persilja och vänd ner i färsen.
    • Kavla ut pastadegen tunt och stansa ut små plattor av degen.
    • Klicka ut 1 msk av fyllningen på varje liten pastaplatta och pensla äggvita runtom.
    • Lägg på ett nytt lager pasta och pressa ihop kanterna.
    • Koka i lättsaltat vatten i 5 minuter.
  4. Bakad tomat

    • Vänd tomaterna i en god olivolja, strö över lite salt och baka dem i en förvärmd ugn på 150 grader i 20 minuter.
  5. Hummersås

    • Rosta hummerskalen i lite olja.
    • Tillsätt vatten och Knorr Professional Skaldjursfond och koka skalen i 30 minuter.
    • Sila bort skalen och reducera fonden till nästan hälften.
    • Tillsätt tomatpuré och grädde.
    • Smaka av med smör, salt och citronsaft.
  6. Stekt hummer

    • Stek hummerstjärtarna och hummerköttet från resterande tio klor ordentligt i smör, timjan och vitlök.
    • Ös under tiden smöret över hummerköttet.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny