Stekt hummer, ravioli och tomat
Knorr Professional Skaldjursfond på Kocklandslagets vis. Gör din hummerravioli från grunden och du har en rätt som platsar på den bästa av menyer.

Ingredienser
Stekt hummer, ravioli och tomat
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Hummer
Hummer, färsk
/kg
4.0 kg
0%
Raviolideg
Durumvetemjöl
/g
400.0 g
0%
Ägg, färska
/g
240.0 g
0%
Rapsolja
/g
40.0 g
0%
Salt
/g
3.0 g
0%
Fyllning till ravioli
Hummer, färsk
/kg
0.0 kg
0%
Salt
/g
2.0 g
0%
Ägg, färska
/g
120.0 g
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
40.0 ml
0%
Lök, schalotten
/g
100.0 g
0%
Persilja, färsk
/g
40.0 g
0%
Bakad tomat
Tomat
/g
500.0 g
0%
Olja, oliv
/ml
40.0 ml
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Hummersås
Hummer, färsk
/kg
0.0 kg
0%
Rapsolja
/g
40.0 g
0%
Knorr Professional Skaldjursfond 8 x 1 L
/l
2.0 l
0%
Vatten
/l
1.0 l
0%
SLOTTS Tomatpuré
/g
150.0 g
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
250.0 ml
0%
Smör, osaltat
/g
150.0 g
0%
Citron, juice färskpressad
/g
30.0 g
0%
Stekt hummer
Hummer, färsk
/kg
0.0 kg
0%
Smör, osaltat
/g
100.0 g
0%
Timjan
/g
10.0 g
0%
Vitlök, skalad
/g
10.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Hummer
-
Hummer, färsk 4.0 kg
Raviolideg
-
Durumvetemjöl 400.0 g
-
Ägg, färska 240.0 g
-
Rapsolja 40.0 g
-
Salt 3.0 g
Fyllning till ravioli
-
Hummer, färsk
-
Salt 2.0 g
-
Ägg, färska 120.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 40.0 ml
-
Lök, schalotten 100.0 g
-
Persilja, färsk 40.0 g
Bakad tomat
-
Tomat 500.0 g
-
Olja, oliv 40.0 ml
-
Salt
Hummersås
-
Hummer, färsk
-
Rapsolja 40.0 g
-
Knorr Professional Skaldjursfond 8 x 1 L 2.0 l
-
Vatten 1.0 l
-
SLOTTS Tomatpuré 150.0 g
-
Grädde eller gräddalternativ 250.0 ml
-
Smör, osaltat 150.0 g
-
Citron, juice färskpressad 30.0 g
Stekt hummer
-
Hummer, färsk
-
Smör, osaltat 100.0 g
-
Timjan 10.0 g
-
Vitlök, skalad 10.0 g
Förberedelser
-
Hummer
- Koka humrarna i hett vatten i sju minuter.
- Ta bort köttet från skalen och spara stjärten och den ena klon till stekning.
- Den andra klon sparas till raviolin.
- Spara skalen till såsen.
-
Raviolideg
- Blanda alla ingredienser till en smidig deg.
- Lägg degen i plastfilm eller i en bunke och ställ i kylskåpet i en timme.
-
Fyllning till ravioli
- Mixa hummerköttet till en slät färs tillsammans med saltet.
- Tillsätt grädden och ett ägg i taget.
- Hacka lök och persilja och vänd ner i färsen.
- Kavla ut pastadegen tunt och stansa ut små plattor av degen.
- Klicka ut 1 msk av fyllningen på varje liten pastaplatta och pensla äggvita runtom.
- Lägg på ett nytt lager pasta och pressa ihop kanterna.
- Koka i lättsaltat vatten i 5 minuter.
-
Bakad tomat
- Vänd tomaterna i en god olivolja, strö över lite salt och baka dem i en förvärmd ugn på 150 grader i 20 minuter.
-
Hummersås
- Rosta hummerskalen i lite olja.
- Tillsätt vatten och Knorr Professional Skaldjursfond och koka skalen i 30 minuter.
- Sila bort skalen och reducera fonden till nästan hälften.
- Tillsätt tomatpuré och grädde.
- Smaka av med smör, salt och citronsaft.
-
Stekt hummer
- Stek hummerstjärtarna och hummerköttet från resterande tio klor ordentligt i smör, timjan och vitlök.
- Ös under tiden smöret över hummerköttet.