+

Fisken

  • Torsk, filé 1.4 kg
  • Salt(1) 14 g

Grönsakerna

  • Broccoli 250 g
  • Zucchini, courgette 200 g

Kräm av alger

  • Sjögräs, nori 15 st
  • Spenat 50 g
  • Citron, juice färskpressad 20 g

Misosmör

  • Misopasta, vit 200 g
  • Smör, bords 200 g
  1. Fisken

    Skär fisken i portionsbitar, lägg på bleck och strö över 8g salt.

  2. Grönsakerna

    Hyvla zucchinin och broccolin tunt på mandolin. Lägg broccolin i isvatten. Låt rinna av före servering.
  3. Kräm av alger

    Lägg noribladen i blöt 20 min.

    Mixa norin med spenaten, citronsaften och 6g salt.

  4. Misosmör

    Mixa smör och miso, rulla ihop i plastfilm och frys smöret.
  5. Före servering

    Värm ugnen till 100°. Baka fisken i ugnen till innertemperatur 45°.

    Blanda samman broccoli och zucchini, och riv över det frysta smöret. Servera till fisken och algkrämen.



+

Continue

Title

Bullet Point text