Salt karamellmousse med lakrits
En luftig, enkel och en helt oemotståndlig mousse, ett riktigt läckert avslut på en god måltid. Receptet här kan frysas och serveras som en parfait. Räkna 50 g mousse person.

Ingredienser
Kramellmousse
-
Gräddalternativ, vispbar 300.0 ml
-
Äggula 65.0 g
-
Salt 3.0 g
-
Lakritspulver 4.0 g
Vid servering
-
Hallon, färska 150.0 g
-
Choklad, vit 50.0 g
-
Lakritspulver
Förberedelser
-
Kramellmousse
- Vispa visp till vitt skum.
- Vispa äggulan fluffig tillsammans med salt, lakritspulveroch 50 g CARTE DÒR Karamellsås topping.
- Stanna maskinen och rör i Knorr Texture. Vispa vidare i ytterligare3 minuter.
- Vänd samman ägg och resterande del CARTE DÒR Karamellsås topping med vispen.
- Fördela moussen i glas och kyl i minst två timmar före servering.
-
Vid servering
- Dekorera med hallon, vitchoklad, lakritspulver.