Salt karamellmousse med lakrits
En luftig, enkel och en helt oemotståndlig mousse, ett riktigt läckert avslut på en god måltid. Receptet här kan frysas och serveras som en parfait. Räkna 50 g mousse person.

Ingredienser
Salt karamellmousse med lakrits
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Kramellmousse
Gräddalternativ, vispbar
/ml
300.0 ml
0%
Äggula
/g
65.0 g
0%
CARTE D'OR Karamelltopping 6 x 1 kg
/g
130.0 g
0%

Salt
/g
3.0 g
0%
Lakritspulver
/g
4.0 g
0%
Knorr Texture 6 x 1 kg
/g
20.0 g
0%
Vid servering
Hallon, färska
/g
150.0 g
0%
Choklad, vit
/g
50.0 g
0%
Lakritspulver
/g
0.0 g
0%
CARTE D'OR Karamelltopping 6 x 1 kg
/g
20.0 g
0%

Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Kramellmousse
-
Gräddalternativ, vispbar 300.0 ml
-
Äggula 65.0 g
-
Salt 3.0 g
-
Lakritspulver 4.0 g
-
Knorr Texture 6 x 1 kg 20.0 g
Vid servering
-
Hallon, färska 150.0 g
-
Choklad, vit 50.0 g
-
Lakritspulver
Förberedelser
-
Kramellmousse
- Vispa visp till vitt skum.
- Vispa äggulan fluffig tillsammans med salt, lakritspulveroch 50 g CARTE DÒR Karamellsås topping.
- Stanna maskinen och rör i Knorr Texture. Vispa vidare i ytterligare3 minuter.
- Vänd samman ägg och resterande del CARTE DÒR Karamellsås topping med vispen.
- Fördela moussen i glas och kyl i minst två timmar före servering.
-
Vid servering
- Dekorera med hallon, vitchoklad, lakritspulver.