Ingredienser
Till formen
-
Kokosflingor 30.0 g
Till kakan
-
Valnötter, kärnor 100.0 g
-
Rödbeta, skalade 300.0 g
-
Vetemjöl 235.0 g
-
Bakpulver 4.0 g
-
Bikarbonat 6.0 g
-
Kanel, malen 6.0 g
-
Vaniljsocker 4.0 g
-
Salt 3.0 g
-
Brun farin 150.0 g
-
Socker 150.0 g
-
Ägg 3.0 stk
-
Apelsin, zest 4.0 g
Till glasyren
-
Socker, florsocker 75.0 g
-
Citron, juice färskpressad 30.0 ml
-
Apelsin, juice färskpressad 30.0 ml
Förberedelser
-
Till formen
- Smörj en brödform och täck den med kokosflingor.
-
Till kakan
- Värm ugnen till 175 grader.
- Grovhacka valnötskärnor och riv rödbetor grovt.
- Riv skal av apelsin zest.
- Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel, salt och vaniljsocker separat.
- Vispa samman Milda Såsbas, socker, brunfarin och apelsinzest. Tillsätt ett ägg åt gången samtidigt som massan
- vispas vit och fluffig.
- Vänd i rödbetor och valnötter.
- Tillsätt torra ingredienser och blanda väl.
- Slå smeten i formen och grädda kakan i ca 50 minuter.
- Låt kakan svalna.
-
Till glasyren
- Vispa samman Creme Bonjour Naturell med florsocker och smaksätt med citron och apelsin saft.