Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Till formen

  • Milda Såsbas, 100% fett 1 x 10 L 15 ml
  • Kokosflingor 30 g

Till kakan

  • Valnötter, knäckta 100 g
  • Rödbeta, skalade 300 g
  • Vetemjöl 235 g
  • Bakpulver 4 g
  • Bikarbonat 6 g
  • Kanel, malen 6 g
  • Vaniljsocker 4 g
  • Salt 3 g
  • Brun farin 150 g
  • Socker 150 g
  • Ägg 3 stk
  • Apelsin, zest 4 g
  • Milda Såsbas, 100% fett 1 x 10 L 200 ml

Till glasyren

  • Crème Bonjour Naturell, Laktosfri, 1 x 1,5 kg - Nytt artnr v 19 2019 - 67740996 150 g
  • Socker, florsocker 75 g
  • Citron, juice färskpressad 30 ml
  • Apelsin, juice färskpressad 30 ml
  1. Till formen

    • Smörj en brödform och täck den med kokosflingor.
  2. Till kakan

    • Värm ugnen till 175 grader.
    • Grovhacka valnötskärnor och riv rödbetor grovt.
    • Riv skal av apelsin zest.
    • Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel, salt och vaniljsocker separat.
    • Vispa samman Milda Såsbas, socker, brunfarin och apelsinzest. Tillsätt ett ägg åt gången samtidigt som massan
    • vispas vit och fluffig.
    • Vänd i rödbetor och valnötter.
    • Tillsätt torra ingredienser och blanda väl.
    • Slå smeten i formen och grädda kakan i ca 50 minuter.
    • Låt kakan svalna.
  3. Till glasyren

    • Vispa samman Creme Bonjour Naturellmed florsocker och smaksätt med citron och apelsin saft.