Ramensoppa med 62-gradigt ägg
Här ett japansk snabbmatsrecept med höga smaker. En ramen gjord på Knorr Professional Kycklingfond, flera sorters svamp, röd chili och ljuvligt tunna ramennudlar.

Ingredienser
Ramensoppa med 62-gradigt ägg
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Knorr Professional Kycklingfond 8 x 1 L
/l
4.0 l
0%
Ingefära skalad
/g
800.0 g
0%
Vitlök, klyfta
/stk
3.0 stk
0%
Soja, japansk
/ml
100.0 ml
0%
Vinäger, ris
/msk
4.0 msk
0%
Olja, sesam
/msk
4.0 msk
0%
Chili, röd, finhackad
/msk
1.0 msk
0%
Nudlar, ramen
/kg
5.0 kg
0%
Kyckling, skin
/g
200.0 g
0%
Svamp, skivad shitake
/kg
3.0 kg
0%
Salladslök, strimlad
/kg
1.5 kg
0%
Ägg, ekologiska
/stk
10.0 stk
0%
Böngroddar
/kg
2.5 kg
0%
Sesamfrön, rostade
/g
30.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Knorr Professional Kycklingfond 8 x 1 L 4.0 l
-
Ingefära skalad 800.0 g
-
Vitlök, klyfta 3.0 stk
-
Soja, japansk 100.0 ml
-
Vinäger, ris 4.0 msk
-
Olja, sesam 4.0 msk
-
Chili, röd, finhackad 1.0 msk
-
Nudlar, ramen 5.0 kg
-
Kyckling, skin 200.0 g
-
Svamp, skivad shitake 3.0 kg
-
Salladslök, strimlad 1.5 kg
-
Ägg, ekologiska 10.0 stk
-
Böngroddar 2.5 kg
-
Sesamfrön, rostade 30.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Lägg ut kycklingskinnet på ett bakplåtspapper och salta lätt. Stek krispigt i ugn på 180°C i ca 20-25 minuter. Låt svalna på papper.
- Lägg äggen i en stor gryta med vatten och tillaga dem med hjälp av en cirkulator på 64°C i ca 1 timme eller koka dem i ca 6 minuter på spisen.
- Häll upp Knorr Professional Kycklingfond i en stor kastrull. Koka upp och smaksätt med ingefära, vitlök, soja, vinäger, röd chili och sesamolja. Låt småkoka i ca 5 min.
- Koka nudlarna enligt anvisningarna och lägg upp dem i djupa skålar. Toppa med svamp, salladslök, böngroddar och kycklingskinn.
- Ta upp äggen från cirkulatorn. Knäck i ägget i skålen eller skala det löskokta ägget. Slå över den kokheta buljongen och strö över sesamfrön.