Menu

Ingredienser

+

Gör så här

  • Knorr Professional Kycklingfond 8 x 1 L 4.0 l
  • Ingefära skalad 800.0 g
  • Vitlök, klyfta 3.0 stk
  • Soja, japansk 100.0 ml
  • Vinäger, ris 4.0 msk
  • Olja, sesam 4.0 msk
  • Chili, röd, finhackad 1.0 msk
  • Nudlar, ramen 5.0 kg
  • Kyckling, skin 200.0 g
  • Svamp, skivad shitake 3.0 kg
  • Salladslök, strimlad 1.5 kg
  • Ägg, ekologiska 10.0 stk
  • Böngroddar 2.5 kg
  • Sesamfrön, rostade 30.0 g

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Lägg ut kycklingskinnet på ett bakplåtspapper och salta lätt. Stek krispigt i ugn på 180°C i ca 20-25 minuter. Låt svalna på papper.
    • Lägg äggen i en stor gryta med vatten och tillaga dem med hjälp av en cirkulator på 64°C i ca 1 timme eller koka dem i ca 6 minuter på spisen.
    • Häll upp Knorr Professional Kycklingfond i en stor kastrull. Koka upp och smaksätt med ingefära, vitlök, soja, vinäger, röd chili och sesamolja. Låt småkoka i ca 5 min.
    • Koka nudlarna enligt anvisningarna och lägg upp dem i djupa skålar. Toppa med svamp, salladslök, böngroddar och kycklingskinn.
    • Ta upp äggen från cirkulatorn. Knäck i ägget i skålen eller skala det löskokta ägget. Slå över den kokheta buljongen och strö över sesamfrön. 
Produkter
Recept
Favoriter
Meny