Pulled pork med cajun rub
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Denna enkla variant på pulled pork är gjord på fläskkarré och här kryddad med vår cajun rub. Resultat blir perfekt mört och saftigt, servera gärna köttet som här med ljumma tortillas.

Ingredienser
Pulled pork med cajun rub
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Fläskkarré
/kg
2.0 kg
0%
Salt
/msk
1.0 msk
0%
Morötter
/g
250.0 g
0%
Lök, gul grov hackad
/g
300.0 g
0%
Vitlök, klyfta skivade
/stk
5.0 stk
0%
Chili, röd
/stk
1.0 stk
0%
Svartpeppar hel
/msk
1.0 msk
0%
Vitpeppar hel
/msk
1.0 msk
0%
Cayennepeppar
/msk
1.0 msk
0%
Vitlökspulver
/msk
0.5 msk
0%
Lökpulver
/msk
0.5 msk
0%
Timjan, torkad
/msk
1.0 msk
0%
Senap, engelsk (Coleman's)
/msk
0.5 msk
0%
Fänkål, hela frön
/msk
0.5 msk
0%
Oregano, torkad
/msk
0.5 msk
0%
Kummin hel
/msk
0.5 msk
0%
Chili, Ancho pulver
/msk
1.0 msk
0%
Socker, farin
/msk
0.5 msk
0%
Knorr Skinkbuljong, pulver 3 x 1,5 kg
/msk
1.0 msk
0%

Till Servering
/
0.0
0%
BBQ sås
/g
0.0 g
0%
Bröd, Tortilla
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Fläskkarré 2.0 kg
-
Salt 1.0 msk
-
Morötter 250.0 g
-
Lök, gul grov hackad 300.0 g
-
Vitlök, klyfta skivade 5.0 stk
-
Chili, röd 1.0 stk
-
Svartpeppar hel 1.0 msk
-
Vitpeppar hel 1.0 msk
-
Cayennepeppar 1.0 msk
-
Vitlökspulver 0.5 msk
-
Lökpulver 0.5 msk
-
Timjan, torkad 1.0 msk
-
Senap, engelsk (Coleman's) 0.5 msk
-
Fänkål, hela frön 0.5 msk
-
Oregano, torkad 0.5 msk
-
Kummin hel 0.5 msk
-
Chili, Ancho pulver 1.0 msk
-
Socker, farin 0.5 msk
-
Till Servering
-
BBQ sås
-
Bröd, Tortilla
Förberedelser
-
Gör så här
- Gör rub genom att mala hela kryddor och blanda med övriga kryddor samt Knorr Skinkbuljong.
- Salta karrén och täck med rub, låt köttet dra i 30 minuter och slå in det tillsammans med grönsaker i folie. Tillaga i ugn vid 80 grader med halvöppet spjäll i 12 timmar.
- Ta köttet ur ugnen, låt dra i 30 minuter och dra isär med två gafflar. Mosa grönsakerna och smaksätt med dessa, steksky och BBQ sås efter smak, servera köttet i varma majstortillas.