+

Pirogdegen

Fyllning

  1. Pirogdegen

    • Sila vetemjölet och blanda detta med saltet. Lägg mjöl + salt i en matberedare tillsammans med Milda Professional Mjölkfritt Margarin. Sätt i gång maskinen och kör i 6-7 sekunders intervaller tills matfettet fördelats jämt i mjölet.
    • Blanda ljummet vatten med vinäger. Sätt på maskinen och tillsätt samtidigt vätskan. Stanna maskinen samtidigt som mjölet nästan format sig till en deg boll. Tryck samman degen och låt den sedan vila i kylskåpet i minst 1 timma eller övernatten före ut kavling.
    • Dela upp degen i 10 lika stora bitar och rulla sedan ut till 3 mm tjockt i rektangulär storlek på 10 x 20 cm. Detta kan göras för hand eller i en pasta maskin. Täck över rektanglarna med gladpack fram till användning.
  2. Fyllning

    • Mjuk fräs löken i Milda Professional Mjölkfritt Margarin.
    • Tillsätt kött och Knorr PROFESSIONAL Vitlökspuré och stek tills färsen fått färg och eventuell vätska kokat in.
    • Kärna ur och skiva oliverna och tillsätt dessa tillsammans med hackad persilja och skivad vårlök. Smaka av med svartpeppar. Kyl ner!
    • Ta fram pirogdegenoch lägg dem sida om sida, pensla kanterna med vatten på hälften av rektangeln. Lägg kyld färs på den ”våta sidan” och vik den torra sidan över. Förslut kanterna med en gaffel.
    • Fritera pirogerna i PHASE VegetabiliskFrityrolja vid 190 grader. Fritera pirogen till den är gyllenbrun och krispig. Låt pirogerna droppa av på papper före servering.

  3. Serverings tips

    • Serveras gärna tillsammans med Salsa Freska eller Avocado, ananas och ingefära salsa.
+