Pannacotta, tonkaböna & rårörda havtorn
Ett klassiskt recept på en enkel, fyllig och krämig Italiensk dessert. Behövs ett större kaloriintag, går det att byta ut mjölk mot visp. Finns det inte tillgång till vaniljstång byts denna ut med 1 tsk vaniljsocker.

Ingredienser
Pannacotta, tonkaböna & rårörda havtorn
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Rårörda havtorn
Havtorn, frusna
/g
225.0 g
0%
Socker
/g
90.0 g
0%
Vatten
/g
5.0 g
0%
Gör pannacottan
Mjölk
/ml
400.0 ml
0%
Grädde eller gräddalternativ
/ml
600.0 ml
0%
Vaniljstång
/st
1.0 st
0%
Tonkaböna
/st
4.0 st
0%
Socker
/g
100.0 g
0%
Knorr Texture 6 x 1 kg
/g
40.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Rårörda havtorn
-
Havtorn, frusna 225.0 g
-
Socker 90.0 g
-
Vatten 5.0 g
Gör pannacottan
-
Mjölk 400.0 ml
-
Grädde eller gräddalternativ 600.0 ml
-
Vaniljstång 1.0 st
-
Tonkaböna 4.0 st
-
Socker 100.0 g
-
Knorr Texture 6 x 1 kg 40.0 g
Förberedelser
-
Rårörda havtorn
- Blanda de frusna bären med socker, låt stå i tills socker har smält.
- Koka upp och red av med tapioka upplöst i vatten. Blanda saften med bären och förvara kylt.
-
Gör pannacottan
- Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljen (vaniljstången kan ersättas med 1 tsk vaniljsocker).
- Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång + frö, socker, salt och tonkabönor, låt dra i 30 minuter.
- Lyft ur vaniljstång och tonkaböna och lös sedan Knorr Texture i vätskan.
- Fördela i passande formar.
- Ställ kylt tills Pannacottan stelnat 4 timmar.
-
Till servering
- Garnera pannacottan med rårörda havtorn