Ingredienser
Matvete risotto
-
Matkorn 1.0 kg
-
Vatten 1.3 l
-
Purjolök 118.0 g
-
Salt och peppar
Rostade rotfrukter
-
Morot, riven 1.3 kg
-
Palsternacka, skalad 1.4 kg
-
Kålrot 1.4 kg
-
Rotselleri, tärnad 1.9 kg
-
Persilja, blad 50.0 g
Salsan
-
Vitkål 1.2 kg
-
Bönor, svarta 750.0 g
-
Lök, röd 278.0 g
-
Rapsolja 1.3 dl
-
Vatten 2.5 dl
Förberedelser
-
Matvete risotto
- Blanda matkorn och vatten, Rama Mat 15% och Knorr Grönsaksbuljong i bleck.
- Tillaga i 150° ugn i ca 20 minuter. Risotton skall ha en krämig konsistens. Vänd ner tunt skivad purjolök, rör om. Smaka av med ev salt och peppar.
-
Rostade rotfrukter
- Skala och skär rotfrukterna i grova bitar.Lägg rotfrukterna i bleck. Häll på lite Milda Flytande Margarin och klicka ner Kryddpasta Bouqet de Provance, salt och peppar.
- Baka i 200° c ugn i ca 15-20 minuter. Ersätt ev de färska rotfrukterna med en färdig fryst rotfruktsblandning.
-
Salsan
- Blanda samman ingredienserna till bönsalsa och servera till.