Mandelmusslor med krydd-visp och rårörda lingon
Klassiskt spröd kaka serveras med kryddig grädde, här toppad medrårörda lingon.

Ingredienser
Mandelmusslor med krydd-visp och rårörda lingon
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Mandelmusslor:
/
0.0
0%
Vetemjöl
/g
200.0 g
0%
Mandelmjöl
/g
60.0 g
0%
Smör
/g
150.0 g
0%
Socker
/g
75.0 g
0%
Ägg
/stk
1.0 stk
0%
Salt
/g
1.0 g
0%
Vispen:
/
0.0
0%
Grädde 45%
/dl
3.0 dl
0%
Socker
/tsk
2.0 tsk
0%
Pukka Svart Te Original Chai EKO 4 x 20 p
/tsk
1.0 tsk
0%

Lingon, rårörda
/g
200.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Mandelmusslor:
-
Vetemjöl 200.0 g
-
Mandelmjöl 60.0 g
-
Smör 150.0 g
-
Socker 75.0 g
-
Ägg 1.0 stk
-
Salt 1.0 g
-
Vispen:
-
Grädde 45% 3.0 dl
-
Socker 2.0 tsk
-
Lingon, rårörda 200.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Rör smör mjukt tillsammans med socker och tillsätt ägg.
- Tillsätt mandelmjöl, vetemjöl och bittermandel, arbeta ihop degen och kyl i en timma.
- Vispa grädden fluffig och smaksätt med Pukka Chai och socker, kyl i minst en timma före servering.
- Fördela och kläm ut deg i metalformarna.
- Grädda i ugn vid 175 grader i ca 12 minuter.
- Låt kakorna svalna innan de vänds ur formarna.
- Servera mandelmusslan toppad med visp, rårörda lingon eller hjortsylt