Mandelmusslor med krydd-visp och rårörda lingon
Klassiskt spröd kaka serveras med kryddig grädde, här toppad medrårörda lingon.

Ingredienser
Gör så här
-
Mandelmusslor:
-
Vetemjöl 200.0 g
-
Mandelmjöl 60.0 g
-
Smör 150.0 g
-
Socker 75.0 g
-
Ägg 1.0 stk
-
Salt 1.0 g
-
Vispen:
-
Grädde 45% 3.0 dl
-
Socker 2.0 tsk
-
Lingon, rårörda 200.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Rör smör mjukt tillsammans med socker och tillsätt ägg.
- Tillsätt mandelmjöl, vetemjöl och bittermandel, arbeta ihop degen och kyl i en timma.
- Vispa grädden fluffig och smaksätt med Pukka Chai och socker, kyl i minst en timma före servering.
- Fördela och kläm ut deg i metalformarna.
- Grädda i ugn vid 175 grader i ca 12 minuter.
- Låt kakorna svalna innan de vänds ur formarna.
- Servera mandelmusslan toppad med visp, rårörda lingon eller hjortsylt