Vanliga ingredienser i Sydamerikas kök är majs, bönor och potatis. Här har vi valt att kombinera dem i en potatiscake. I Peru, potatisen hemland, är färgen gul ett återkommande inslag i maträtterna. Men använder oftast pulver från örten Palillo (Escobedia Scabrifolia) som i sig inte har någon smak, men en vacker gul färg.

Ingredienser
Potatiscakes
-
Lök, tärnad 150.0 g
-
Milda Flytande Mjölkfritt Margarin 4 x 2,5 L 50.0 g
-
Bönor, gröna sojabönor frysta 263.0 g
-
Vatten 600.0 ml
-
Majs, frusen 150.0 g
-
Riven ost 150.0 g
-
Koriander, färsk hackad 30.0 g
-
Citron, juice färskpressad 20.0 g
Krämig kålsallad
-
Spetskål 600.0 g
-
Salt(1) 10.0 g
-
Spiskummin, hela 4.0 g
-
Äpple, Aroma julienne 3x3 mm 200.0 g
-
Morötter, Julienne 3mm 120.0 g
-
Vitlök, klyfta riven 8.0 g
-
WINBORGS Äppelcider vinäger 30.0 g
-
Mynta, blad 8.0 g
-
Vitpeppar, malen 2.0 g
Förberedelser
-
Potatiscakes
- Fräs löken mjuk i margarinet på medelvärme ca 5 minuter. Mixa sojabönorna grovt och blanda samman med löken.
- Blanda samman Knorr Cold Base Potatismos med vattnet under omrörning. Tillsätt lök, sojabönor, majs, ost och MAIZENA Majsstärkelse. Smaksätt potatisfärsen med koriander, citronsaft och Knorr umami.
- Forma färsen till små biffar och lägg biffarna på bakplåtspapper på bleck. Detta kan med fördel göras en dag före serveringen.
- Värm ugnen till 200°. Pensla potatiscakes med matfett. Förstek dem i ugnen 7 minuter. Låt dem dra 10 minuter innan de lossas från bakplåtspapperet.
-
Krämig kålsallad
- Salta kålen och låt den stå i 20 minuter så att kålen dragit ur sin vätska. Pressa vätskan ur kålen. Rosta spiskumminfröna i en stekpanna och låt dem svalna.
- Blanda samman HELLMANN`S REAL Majonnäs och Rama Fraiche 24%, och smaksätt med spiskummin, Knorr PROFESSIONAL kryddpuré, Winborg´s Äppelcidervinäger, koriander, mynta och peppar. Vänd ner kål, morot och äpple. Ställ i kyl till servering,
-
Servering
- Värm potatiscakes i ytterligare 10 minuter före servering. Servera med krämig kålsallad