Ingredienser
Linser och dinkel
-
Dinkelkorn, blötlagt över natten 150.0 g
-
Linser, beluga 400.0 g
-
HELLMANN`S Apple Cider Sherry Vinegar Vinaigrette 6 x 1L 150.0 ml
Bacon
-
Bacon, tärnad 150.0 g
Till servering
-
Blekselleri, tärnad 250.0 g
-
Äpple, strimlat med skal 180.0 g
-
Rödlök, tärnad 50.0 g
-
Vårlök, skivad 100.0 g
-
Persilja, hackad 10.0 g
-
Bacon, tärnad
-
Rostade pumpakärnor 50.0 g
Förberedelser
-
Linser och dinkel
- Skölj och koka linserna i saltat vatten tills de är mjuka men inte överkokta, ca 15 minuter.
- Slå av vätskan i en skål, tillsätt 100 ml HELLMANN’S Cider Sherry Vinegar Vinaigrette till de nykokta linserna, krydda med salt och peppar. Låt sedan svalna.
- Skölj och koka dinkel i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Slå av vätskan
-
Bacon
- Stek tärnat bacon och häll av överblivet fett.
-
Till servering
- Blanda linser och dinkel med blekselleri, persilja, rödlök, salladslök, äpple och 50 ml HELLMANN’S Cider Sherry Vinegar Vinaigrette, justera smaken med salt och peppar.
- Toppa med bacon och rostade pumpakärnor.