Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Tikka Masala curry

  • Milda Flytande Mjölkfritt Margarin 4 x 2,5 L 60.0 g
  • Lök, tärnad 200.0 g
  • Knorr Tikka Masala pasta 4x1,1kg 125.0 g
  • Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg 20.0 g
  • Spiskummin malen 4.0 g
  • Korianderfrö, malen 2.0 g
  • Kardemumma malen 1.0 g
  • Linser, gröna 250.0 g
  • Vatten 1.2 l
  • Morötter, tärnade 600.0 g
  • Potatis, skalad 571.0 g
  • Knorr Tomatino 4 x 3 kg 600.0 g
  • Lagerblad 3.0 st
  • Salt 20.0 g
  • Kikärtor, kokta i avrunnen vikt! 500.0 g
  • Kokosmjölk, konserverad 24% 100.0 ml

Picklade grönsaker

  • Rödlök, skivad 150.0 g
  • Gurka, skivad 150.0 g
  • Blomkål 214.0 g

Vid servering

  • Koriander, mynta, kokta fyra skånska gryn och/eller Naanbröd
  1. Tikka Masala curry

    • Sautera löken mjuk i Milda Flytande Mjölkfritt Margarin, tillsätt Knorr Tikka Masala pasta, Knorr Professional Vitlök kryddpuré, spiskummin, koriander och kardemumma, fräs ytterligare några minututer.
    • Tillsätt linser, vatten, Knorr Tomatino, lagerblad och salt, koka upp och sjud långsamt under locki10 minuter.
    • Tillsätt morötter och potatis och sjud vidare tills linserna är lätt mjuka ca 15 minuter.
    • Vänd ner kokta sköljda kikärtor, värm igenom curryn och justera smaken med salt om så behövs.
    • Grytan mår bra av att göras dagen före, vid uppvärmning tillsätt 100 ml vatten och kokosmjölk.
  2. Picklade grönsaker

    • Koka upp Winborgs Ättika 12 % med vatten, socker och kryddor, låt svalna.
    • Dela blomkålen i buketter, skala och skiva gurka och rödlök.
    • Slå den svala lagen över grönsakerna, förslut och ställ i kylen natten över.
  3. Vid servering

    • Servera rätten med picklade grönsaker, färsk mynta och/eller koriander, Fyra Skånska Gryn eller Naanbröd. Curry och tillbehör är också gott att fylla i tunnbröd eller pitabröd.