+

Tikka Masala curry

Picklade grönsaker

  • Rödlök, skivad 150 g
  • Gurka, skivad 150 g
  • Blomkål 214 g

Vid servering

  • Koriander, mynta, kokta fyra skånska gryn och/eller Naanbröd
  1. Tikka Masala curry

    • Sautera löken mjuk i Milda Flytande Mjölkfritt Margarin, tillsätt Knorr Tikka Masala pasta, Knorr Professional Vitlök kryddpuré, spiskummin, koriander och kardemumma, fräs ytterligare några minututer.
    • Tillsätt linser, vatten, Knorr Tomatino, lagerblad och salt, koka upp och sjud långsamt under locki10 minuter.
    • Tillsätt morötter och potatis och sjud vidare tills linserna är lätt mjuka ca 15 minuter.
    • Vänd ner kokta sköljda kikärtor, värm igenom curryn och justera smaken med salt om så behövs.
    • Grytan mår bra av att göras dagen före, vid uppvärmning tillsätt 100 ml vatten och kokosmjölk.
  2. Picklade grönsaker

    • Koka upp Winborgs Ättika 12 % med vatten, socker och kryddor, låt svalna.
    • Dela blomkålen i buketter, skala och skiva gurka och rödlök.
    • Slå den svala lagen över grönsakerna, förslut och ställ i kylen natten över.
  3. Vid servering

    • Servera rätten med picklade grönsaker, färsk mynta och/eller koriander, Fyra Skånska Gryn eller Naanbröd. Curry och tillbehör är också gott att fylla i tunnbröd eller pitabröd.
+

Title

  • Bullet Point text
Skapa konto