Lammsadel med rödbeta, vinbär och yoghurt
Att lamm här påsken till, tycker nog många. Men vet du vad som hör lammet till? Jo, grillade rödbetor, broken gel på svarta vinbär och rödbetsknyten med getost och mynta. Smaklig måltid.

Ingredienser
Lammsadel med rödbeta, vinbär och yoghurt
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Lamm, sadel
/stk
1.0 stk
0%
Smör
/g
100.0 g
0%
Timjan, back färsk
/g
10.0 g
0%
Rosmarin, färsk
/g
10.0 g
0%
Vitlök, klyfta
/st
2.0 st
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Grillade rödbetor
Rödbetor små
/stk
20.0 stk
0%
Olja, oliv
/msk
3.0 msk
0%
Salt grovt
/msk
1.0 msk
0%
Rödbetsjuice
/ml
200.0 ml
0%
MAILLE Sherryvinäger - flaska, 6x500 ml
/msk
2.0 msk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Rödbetsknyten med getost och mynta
Rödbetor stora
/stk
2.0 stk
0%
Yoghurtbollar
/stk
10.0 stk
0%
Mynta, blad färsk
/kg
0.0 kg
0%
Svartpeppar
/kg
0.0 kg
0%
Broken gel på svarta vinbär
Svartavinbär, puré
/ml
500.0 ml
0%
Lakritspulver
/tsk
2.0 tsk
0%
Knorr Texture 6 x 1 kg
/g
4.0 g
0%
Socker
/g
200.0 g
0%
Lammsky
Skrovet Från Lammsadeln
/
0.0
0%
Knorr Professional Demi-Glace 8 x 1 L
/l
1.0 l
0%
Vin, vitt
/ml
400.0 ml
0%
Lök, gul
/stk
2.0 stk
0%
Fänkål
/stk
1.0 stk
0%
Morötter
/stk
2.0 stk
0%
Vitlök, klyfta
/stk
2.0 stk
0%
Rosmarin, färsk
/g
0.0 g
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Citronjuice Eller Sherryvinäger
/
0.0
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Lamm, sadel 1.0 stk
-
Smör 100.0 g
-
Timjan, back färsk 10.0 g
-
Rosmarin, färsk 10.0 g
-
Vitlök, klyfta 2.0 st
-
Salt och peppar
Grillade rödbetor
-
Rödbetor små 20.0 stk
-
Olja, oliv 3.0 msk
-
Salt grovt 1.0 msk
-
Rödbetsjuice 200.0 ml
Rödbetsknyten med getost och mynta
-
Rödbetor stora 2.0 stk
-
Yoghurtbollar 10.0 stk
-
Mynta, blad färsk
-
Svartpeppar
Broken gel på svarta vinbär
-
Svartavinbär, puré 500.0 ml
-
Lakritspulver 2.0 tsk
-
Knorr Texture 6 x 1 kg 4.0 g
-
Socker 200.0 g
Lammsky
-
Skrovet Från Lammsadeln
-
Knorr Professional Demi-Glace 8 x 1 L 1.0 l
-
Vin, vitt 400.0 ml
-
Lök, gul 2.0 stk
-
Fänkål 1.0 stk
-
Morötter 2.0 stk
-
Vitlök, klyfta 2.0 stk
-
Rosmarin, färsk
-
Salt och peppar
-
Citronjuice Eller Sherryvinäger
Förberedelser
-
Gör så här
- Bena ur lammsadeln, putsa köttet och snitta fettkappan.
- Bryn smör tillsammans med örter och vitlök och vakuumpacka detta tillsammans med köttet. Baka i cirkulator på 54°C i 1 timme.
- Stek köttet gyllenbrunt i stekpanna (ha fettkappan nedåt). Pensla med det brynta smöret och skär upp i 10 bitar. Salta och peppra
-
Grillade rödbetor
- Vänd upp betorna med salt och olja och baka dem mjuka i ugn på 250°C i ca 30 minuter. Låt svalna innan du skalar dem.
- Dela betorna på hälften.
- Reducera ner juicen till hälften och tillsätt vinägern samt betorna. Koka in juicen i betorna.
-
Rödbetsknyten med getost och mynta
- Hyvla rödbetorna riktigt tunt och stansa ut cirklar om ca 4 cm.
- Dela yoghurtbollarna på mitten och gör små knyten med yoghurt, mynta och svartpeppar.
-
Broken gel på svarta vinbär
- Koka upp vinbärspuré med socker och lakritspulver. Mixa i Knorr Texture.
- Låt stå i kylen i 6 timmar och mixa sedan till en slät puré.
-
Lammsky
- Hugg ner sadeln i små bitar och rosta i ugn på 225°C i ca 20 minuter tillsammans med nedskurna rotfrukter.
- Häll upp i gryta och täck med vin, fond och örter och låt koka försiktigt i 1 timme. Skumma av fonden under tiden.
- Sila och koka ner tills ca 7 dl återstår. Red av med MAIZENA och smaka av med salt, peppar och citron.