Menu

Ingredienser

+

Gör så här

  • Lamm, sadel 1.0 stk
  • Smör 100.0 g
  • Timjan, back färsk 10.0 g
  • Rosmarin, färsk 10.0 g
  • Vitlök, klyfta 2.0 st
  • Salt och peppar

Grillade rödbetor

Rödbetsknyten med getost och mynta

  • Rödbetor stora 2.0 stk
  • Yoghurtbollar 10.0 stk
  • Mynta, blad färsk
  • Svartpeppar

Broken gel på svarta vinbär

  • Svartavinbär, puré 500.0 ml
  • Lakritspulver 2.0 tsk
  • Knorr Texture 6 x 1 kg 4.0 g
  • Socker 200.0 g

Lammsky

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Bena ur lammsadeln, putsa köttet och snitta fettkappan.
    • Bryn smör tillsammans med örter och vitlök och vakuumpacka detta tillsammans med köttet. Baka i cirkulator på 54°C i 1 timme.
    • Stek köttet gyllenbrunt i stekpanna (ha fettkappan nedåt). Pensla med det brynta smöret och skär upp i 10 bitar. Salta och peppra
  2. Grillade rödbetor

    • Vänd upp betorna med salt och olja och baka dem mjuka i ugn på 250°C i ca 30 minuter. Låt svalna innan du skalar dem.
    • Dela betorna på hälften.
    • Reducera ner juicen till hälften och tillsätt vinägern samt betorna. Koka in juicen i betorna. 
  3. Rödbetsknyten med getost och mynta

    • Hyvla rödbetorna riktigt tunt och stansa ut cirklar om ca 4 cm.
    • Dela yoghurtbollarna på mitten och gör små knyten med yoghurt, mynta och svartpeppar.
  4. Broken gel på svarta vinbär

    • Koka upp vinbärspuré med socker och lakritspulver. Mixa i Knorr Texture.
    • Låt stå i kylen i 6 timmar och mixa sedan till en slät puré.
  5. Lammsky

    • Hugg ner sadeln i små bitar och rosta i ugn på 225°C i ca 20 minuter tillsammans med nedskurna rotfrukter.
    • Häll upp i gryta och täck med vin, fond och örter och låt koka försiktigt i 1 timme. Skumma av fonden under tiden.
    • Sila och koka ner tills ca 7 dl återstår. Red av med MAIZENA och smaka av med salt, peppar och citron. 
Produkter
Recept
Favoriter
Meny