Menu

Ingredienser

+

Matod


Svenskt långkok med massor av smak från fläskkött, rotfrukter, skinkbuljong, lagerblad och kryddpeppar, blir här till en fyllig husmansklassiker: Mjukkokt fläsklägg, rotmos och senapskräm.

...

Förberedelser

  1. Matod

    • Koka upp vatten med skinkbuljong, lagerblad, kryddpeppar,morot och lök. Koka på medelvärme ca 1 ½ -2 timmar, så köttet är riktigt mört. Lyft upp köttet och sila av buljongen i en ny kastrull. Lägg i potatis, morot och kålrot. Koka tills rotfrukterna är helt klara. Spara buljongen. Krossa eller passera rotfrukterna. Spä med buljong tills önskad konsistens. Tillsätt smör och smaka av med salt och peppar. Blanda senap och HELLMANN´S Real. Servera fläsklägget med rotmos, en klick senapskräm och hackad persilja.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny