Löksky till pannbiff
Allt med färs är populärt i Norden, till vardags är löksky gott att servera till exempelvis pannbiff. Denna sås har mycket smak och är dessutom enkel att tillaga med hjälp av Knorr Kalvfond.

Ingredienser
Löksky till pannbiff
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Löken
Lök, skivad
/g
600.0 g
0%
Margarin, flytande
/g
45.0 g
0%
Gör skyn
KNORR Brun Kalvfond, koncentrerad 6 x 1 L
/g
90.0 g
0%
Vatten
/ml
900.0 ml
0%
KNORR Brynt Lökfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
15.0 g
0%

Timjan
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Löken
-
Lök, skivad 600.0 g
-
Margarin, flytande 45.0 g
Gör skyn
-
KNORR Brun Kalvfond, koncentrerad 6 x 1 L 90.0 g
-
Vatten 900.0 ml
-
Timjan
Förberedelser
-
Löken
- Bryn löken i matfett vid låg temperatur så att löken karamelliseras.
-
Gör skyn
- Tillsätt vatten, Knorr Brun Kalvfond och Knorr Lökfond. Låt såsen sjuda i några minuter och smaksätt med färsk timjan om så önskas.
- Red av skysåsen med MAIZENA Tapioka stärkelse.
-
Vid servering
- Servera lökskyn till pannbiff med kokt potatis och saltgurka