När spanjorerna kom till Amerika tog de med sig det spanska köket, men de lärde sig också nya saker av ursprungsbefolkningen. Indianerna kunde göra annat med rök än att bara signalera. De lärde sig att röka sin mat, vilket bidrog till att smaksätta köttet och få det att mogna, i det här fallet gris, ett billigt och lättskött djur.

Ingredienser
Pulled pork
-
Fläskkarré, utan ben 2.0 kg
-
Paprika krydda 20.0 g
-
Brun farin 20.0 g
-
Chiliblandning krydda 5.0 g
-
Spiskummin malen 5.0 g
-
Socker, rör 20.0 g
-
Svartpeppar, malen
Coleslaw
-
Honung 120.0 g
-
Citron, juice färskpressad 50.0 g
-
Vitkål, strimlad 400.0 g
-
Morötter, Julienne 3mm 200.0 g
-
Salt 25.0 g
Mjuka bullar
-
Jäst, färsk 50.0 g
-
Mjölk, färsk 450.0 g
-
Vetemjöl 1.0 kg
-
Socker 90.0 g
-
Ägg, hela 110.0 g
-
Milda Flytande Mjölkfritt Margarin 4 x 2,5 L 110.0 g
-
Maltsirap 60.0 g
BBQ - vinaigrette
-
WINBORGS Äppelcider vinäger 500.0 g
-
SLOTTS Ketchup Hink 1 x 5 kg 200.0 g
-
Worchestershiresås 15.0 g
Förberedelser
-
Pulled pork
- Alla ingredienserna blandas till rub:en, som gnids in ordentligt i nackfilén.
- Tillaga köttet antingen som sous vide i ugn på 90 grader i 8–10 timmar eller ugnsbaka övertäckt på 150 grader i 4–5 timmar.
-
Coleslaw
- Blanda ingredienserna och ställ in salladen i kylen i ett dygn.
-
Mjuka bullar
- Blanda ingredienserna i en matberedare och kör degen tills den får en mjuk, elastisk konsistens.
- Forma degen till bullar och låt dem jäsa under duk i 40 minuter.
- Baka på 175 grader i 15–20 minuter.
-
BBQ - vinaigrette
- Blanda ingredienserna och koka upp dem snabbt, kyl och ställ in i kylskåpet.