Pulled pork, coleslaw med honungssenap och barbecuevinägrett
När spanjorerna kom till Amerika tog de med sig det spanska köket, men de lärde sig också nya saker av ursprungsbefolkningen. Indianerna kunde göra annat med rök än att bara signalera. De lärde sig att röka sin mat, vilket bidrog till att smaksätta köttet och få det att mogna, i det här fallet gris, ett billigt och lättskött djur.

Ingredienser
Pulled pork, coleslaw med honungssenap och barbecuevinägrett
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Pulled pork
Fläskkarré, utan ben
/kg
2.0 kg
0%
Paprika krydda
/g
20.0 g
0%
Brun farin
/g
20.0 g
0%
Chiliblandning krydda
/g
5.0 g
0%
Spiskummin malen
/g
5.0 g
0%
Socker, rör
/g
20.0 g
0%
Svartpeppar
/g
0.0 g
0%
Coleslaw
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT**
/g
450.0 g
0%
MAILLE Senap Dijon Original 6 x 865 g
/g
125.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Senap och produkter därav: Ja
Honung
/g
120.0 g
0%
Citron, juice färskpressad
/g
50.0 g
0%
Vitkål, strimlad
/g
400.0 g
0%
Morötter, Julienne 3mm
/g
200.0 g
0%
Salt
/g
25.0 g
0%
Mjuka bullar
Jäst, färsk
/g
50.0 g
0%
Mjölk, färsk
/g
450.0 g
0%
Vetemjöl
/kg
1.0 kg
0%
Socker
/g
90.0 g
0%
Ägg, hela
/g
110.0 g
0%
Rapsolja
/g
110.0 g
0%
Maltsirap
/g
60.0 g
0%
BBQ - vinaigrette
MAILLE Äpplecidervinäger - flaska, 6x500 ml
/g
50.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
SLOTTS Ketchup Hink 1 x 5 kg
/g
200.0 g
0%
Worchestershiresås
/g
15.0 g
0%
Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
7.0 g
0%

Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Pulled pork
-
Fläskkarré, utan ben 2.0 kg
-
Paprika krydda 20.0 g
-
Brun farin 20.0 g
-
Chiliblandning krydda 5.0 g
-
Spiskummin malen 5.0 g
-
Socker, rör 20.0 g
-
Svartpeppar
Coleslaw
-
HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L **30% RABATT** 450.0 g
-
Honung 120.0 g
-
Citron, juice färskpressad 50.0 g
-
Vitkål, strimlad 400.0 g
-
Morötter, Julienne 3mm 200.0 g
-
Salt 25.0 g
Mjuka bullar
-
Jäst, färsk 50.0 g
-
Mjölk, färsk 450.0 g
-
Vetemjöl 1.0 kg
-
Socker 90.0 g
-
Ägg, hela 110.0 g
-
Rapsolja 110.0 g
-
Maltsirap 60.0 g
BBQ - vinaigrette
-
SLOTTS Ketchup Hink 1 x 5 kg 200.0 g
-
Worchestershiresås 15.0 g
Förberedelser
-
Pulled pork
- Alla ingredienserna blandas till rub:en, som gnids in ordentligt i nackfilén.
- Tillaga köttet antingen som sous vide i ugn på 90 grader i 8–10 timmar eller ugnsbaka övertäckt på 150 grader i 4–5 timmar.
-
Coleslaw
- Blanda ingredienserna och ställ in salladen i kylen i ett dygn.
-
Mjuka bullar
- Blanda ingredienserna i en matberedare och kör degen tills den får en mjuk, elastisk konsistens.
- Forma degen till bullar och låt dem jäsa under duk i 40 minuter.
- Baka på 175 grader i 15–20 minuter.
-
BBQ - vinaigrette
- Blanda ingredienserna och koka upp dem snabbt, kyl och ställ in i kylskåpet.