Menu

Ingredienser

+

Lammrostbiffstartar

  • Lammrostbiff, putsad och fint tärnad 300.0 g
  • Kapris (friterad krispig i olja på 170 grader) 30.0 g
  • Purjolök. det gröna 200.0 g
  • Flingsalt
  • Svartpeppar

Aioli

Picklad gulbeta

  • Gulbeta, mini eller vanlig 100.0 g
  • 200g pickleslag, se nedan recept

Picklingslag


Årets påsktallrik är ett hopplock av flera riktiga läckerheter. Det blir tatar på lammrostbiff, lantägg med ansjoviscrème samt puff choux med läcker ostkräm. God och glad påsk önskar vi på Unilever Food Solutions!

...

Förberedelser

  1. Lammrostbiffstartar

    • Sätt ugnen på 230 grader.
    • Tvätta purjolöken, torka den med papper och lägg den på en plåt. 
    • Rosta purjolöken i ugnen tills den är svart (ca 20 minuter). Mixa därefter till ett pulver.
    • Tryck ner köttet i en stansring och rulla det sedan i sotet. Krydda med salt och peppar. 
  2. Aioli

    • Blanda HELLMANN’S, vitlök, rosmarin, dijonsenap och salt i en bunke. Vispa ner olivoljan. Häll upp på spritspåse. 
  3. Picklad gulbeta

    • Tvätta betorna noga och skär bort ändarna. Hyvla dem tunt på mandolin. Spola kort i iskallt vatten. Lägg i pickleslagen och låt stå i ett dygn. 
  4. Picklingslag

    • Koka upp socker, krondill, salt och vinäger. Dra åt sidan och tillsätt vattnet. Låt svalna. 
  5. Pommes allumettes

    • Strimla potatisen till Julienne (långa strån) på en mandolin och spola i iskallt vatten tills vattnet är klart. Spola sedan i varmt vatten i 5 minuter. Häng av i en sil. 
    • Lägg upp potatisen i en kökshandduk och torka noga. 
    • Fritera potatisen gyllenbrun och frasig, på 170 grader. Salta.  
    • Montera enligt bild.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny