Lammrostbiffstartar, rosmarinaioli, gulbeta, kapris
Årets påsktallrik är ett hopplock av flera riktiga läckerheter. Det blir tatar på lammrostbiff, lantägg med ansjoviscrème samt puff choux med läcker ostkräm. God och glad påsk önskar vi på Unilever Food Solutions!

Ingredienser
Lammrostbiffstartar, rosmarinaioli, gulbeta, kapris
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Lammrostbiffstartar
Lammrostbiff, putsad och fint tärnad
/g
300.0 g
0%
Kapris (friterad krispig i olja på 170 grader)
/g
30.0 g
0%
Purjolök. det gröna
/g
200.0 g
0%
Flingsalt
/g
0.0 g
0%
Svartpeppar
/kg
0.0 kg
0%
Aioli
HELLMANN'S Majonnäs Extra Thick, 1 x 5 kg
/g
130.0 g
0%

Vitlök, riven
/g
2.0 g
0%
MAILLE Senap Dijon Original 8 x 1 kg
/g
3.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Senap och produkter därav: Ja
Rosmarin, färsk finhackad
/g
2.0 g
0%
Salt
/g
0.0 g
0%
Olja, oliv
/g
3.0 g
0%
Picklad gulbeta
Gulbeta, mini eller vanlig
/g
100.0 g
0%
200g pickleslag, se nedan recept
/
0.0
0%
Picklingslag
MAILLE Äpplecidervinäger - flaska, 6x500 ml
/g
200.0 g
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Socker
/g
180.0 g
0%
Vatten
/g
300.0 g
0%
Krondill
/g
30.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Lammrostbiffstartar
-
Lammrostbiff, putsad och fint tärnad 300.0 g
-
Kapris (friterad krispig i olja på 170 grader) 30.0 g
-
Purjolök. det gröna 200.0 g
-
Flingsalt
-
Svartpeppar
Aioli
-
Vitlök, riven 2.0 g
-
Rosmarin, färsk finhackad 2.0 g
-
Salt
-
Olja, oliv 3.0 g
Picklad gulbeta
-
Gulbeta, mini eller vanlig 100.0 g
-
200g pickleslag, se nedan recept
Picklingslag
-
Socker 180.0 g
-
Vatten 300.0 g
-
Krondill 30.0 g
Förberedelser
-
Lammrostbiffstartar
- Sätt ugnen på 230 grader.
- Tvätta purjolöken, torka den med papper och lägg den på en plåt.
- Rosta purjolöken i ugnen tills den är svart (ca 20 minuter). Mixa därefter till ett pulver.
- Tryck ner köttet i en stansring och rulla det sedan i sotet. Krydda med salt och peppar.
-
Aioli
- Blanda HELLMANN’S, vitlök, rosmarin, dijonsenap och salt i en bunke. Vispa ner olivoljan. Häll upp på spritspåse.
-
Picklad gulbeta
- Tvätta betorna noga och skär bort ändarna. Hyvla dem tunt på mandolin. Spola kort i iskallt vatten. Lägg i pickleslagen och låt stå i ett dygn.
-
Picklingslag
- Koka upp socker, krondill, salt och vinäger. Dra åt sidan och tillsätt vattnet. Låt svalna.
-
Pommes allumettes
- Strimla potatisen till Julienne (långa strån) på en mandolin och spola i iskallt vatten tills vattnet är klart. Spola sedan i varmt vatten i 5 minuter. Häng av i en sil.
- Lägg upp potatisen i en kökshandduk och torka noga.
- Fritera potatisen gyllenbrun och frasig, på 170 grader. Salta.
- Montera enligt bild.