Menu

Ingredienser

+

Lammrostbiffstartar

  • Lammrostbiff, putsad och fint tärnad 300.0 g
  • Kapris (friterad krispig i olja på 170 grader) 30.0 g
  • Purjolök. det gröna 200.0 g
  • Flingsalt
  • Svartpeppar

Aioli

Picklad gulbeta

  • Gulbeta, mini eller vanlig 100.0 g
  • 200g pickleslag, se nedan recept

Picklingslag

Förberedelser

  1. Lammrostbiffstartar

    • Sätt ugnen på 230 grader.
    • Tvätta purjolöken, torka den med papper och lägg den på en plåt. 
    • Rosta purjolöken i ugnen tills den är svart (ca 20 minuter). Mixa därefter till ett pulver.
    • Tryck ner köttet i en stansring och rulla det sedan i sotet. Krydda med salt och peppar. 
  2. Aioli

    • Blanda HELLMANN’S, vitlök, rosmarin, dijonsenap och salt i en bunke. Vispa ner olivoljan. Häll upp på spritspåse. 
  3. Picklad gulbeta

    • Tvätta betorna noga och skär bort ändarna. Hyvla dem tunt på mandolin. Spola kort i iskallt vatten. Lägg i pickleslagen och låt stå i ett dygn. 
  4. Picklingslag

    • Koka upp socker, krondill, salt och vinäger. Dra åt sidan och tillsätt vattnet. Låt svalna. 
  5. Pommes allumettes

    • Strimla potatisen till Julienne (långa strån) på en mandolin och spola i iskallt vatten tills vattnet är klart. Spola sedan i varmt vatten i 5 minuter. Häng av i en sil. 
    • Lägg upp potatisen i en kökshandduk och torka noga. 
    • Fritera potatisen gyllenbrun och frasig, på 170 grader. Salta.  
    • Montera enligt bild.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny