Bahn mi med hoisinbacon, kycklingsallad och koriander
Bahn mi är en slags fylld baguette-sandwich från Vietnam som en gång var en fransk koloni. Enligt originalreceptet ska en bahn mi innehålla majonnäs och paté, medan de andra ingredienserna är vietnamesiska. Resultatet i detta recept blir en söt syrlig, het och kladdig macka här med bland annat kyckling.

Ingredienser
Bahn mi med hoisinbacon, kycklingsallad och koriander
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Baguetter
Bröd, baguette 15 cm
/st
5.0 st
0%
Hoisinbacon
Bacon, rökt
/g
344.0 g
0%
Hoisinsås
/g
100.0 g
0%
Kycklingsallad
Kycklingkött, grillat plockat
/kg
1.3 kg
0%
Kimchi
/g
100.0 g
0%
Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
15.0 g
0%

HELLMANN'S Majonnäs Real 79%, 1 x 2 L
/g
300.0 g
0%

Fyllning
Sallad, isberg strimlad
/g
500.0 g
0%
Gurka, picklad i tunna skivor
/g
150.0 g
0%
Koriander, färsk hackad
/g
0.0 g
0%
Sesamfrön, svarta
/g
20.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Baguetter
-
Bröd, baguette 15 cm 5.0 st
Hoisinbacon
-
Bacon, rökt 344.0 g
-
Hoisinsås 100.0 g
Kycklingsallad
-
Kycklingkött, grillat plockat 1.3 kg
-
Kimchi 100.0 g
Fyllning
-
Sallad, isberg strimlad 500.0 g
-
Gurka, picklad i tunna skivor 150.0 g
-
Koriander, färsk hackad
-
Sesamfrön, svarta 20.0 g
Förberedelser
-
Baguetter
- Skär baguetterna i 10 lika stora delar.
-
Hoisinbacon
- Baka baconet i ugnen på 200° tills det är gyllenbrunt. Ta ut och låt svalna. Bryt sedan ner baconet och blanda samman med hoisinsåsen.
-
Kycklingsallad
- Blanda samman kyckling, kimchi, Knorr PROFESSIONAL ingefära kryddpuré och HELLMANN`S REAL Majonnäs.
-
Fyllning
- Dela på baguette-bitarna och pensla brödet med lite av kycklingfettet på både över- och underdel. Fyll med sallad, kycklingröra, gurka, bacon, koriander och sesamfrö.