Bahn mi är en slags fylld baguette-macka, en blandning av två länders matkultur, som kommit till genom att Vietnam har varit en fransk koloni. Enligt originalreceptet ska en bahn mi innehålla majonnäs och paté, medan de andra ingredienserna är vietnamesiska. Resultatet blir en söt syrligt, het, kladdig macka. Vi har ersatt patén med kyckling i det här receptet.

Ingredienser
Baguetter
-
Bröd, baguette 15 cm 5.0 st
Hoisinbacon
-
Bacon, rökt 344.0 g
-
Hoisinsås 100.0 g
Kycklingsallad
-
Kycklingkött, grillat plockat 1.3 kg
-
Kimchi 100.0 g
Fyllning
-
Sallad, isberg strimlad 500.0 g
-
Gurka, picklad i tunna skivor 150.0 g
-
Koriander, färsk hackad
-
Sesamfrön, svarta 20.0 g
Förberedelser
-
Baguetter
- Skär baguetterna i 10 lika stora delar.
-
Hoisinbacon
- Baka baconet i ugnen på 200° tills det är gyllenbrunt. Ta ut och låt svalna. Bryt sedan ner baconet och blanda samman med hoisinsåsen.
-
Kycklingsallad
- Blanda samman kyckling, kimchi, Knorr PROFESSIONAL ingefära kryddpuré och HELLMANN`S REALMajonnäs.
-
Fyllning
- Dela på baguette-bitarna och pensla brödet med lite av kycklingfettet på både över- och underdel. Fyll med sallad, kycklingröra, gurka, bacon, koriander och sesamfrö.