+

Gör lamm köttbullar

Till kormasåsen

Vid servering

  • Kokt ris, hackad koriander och evt. chutney
  1. Gör lamm köttbullar

    • Koka upp vatten och häll i krossat bovete, slå av värmen och låt bovetekross svälla i 20 minuter.
    • Blanda samman lammfärs, bovete, citron zest, hackad mynta, Knorr Vitlök Kryddpuré, och Knorr Brynt Lökfond till en homogen färs smaksätt med salt.
    • Rulla små köttbullar av färsen ( som en femkrona) och lägg dem i ett smort GN bläck. Stek köttbullarna i ugn vid 190 grader i 15 minuter.
    • Alternativt täck köttbullarna med Korma sås (utan att för steka bullarna i ugn) och baka dem klara i ugn vid 175 grader i 20 minuter. Fyll på med vatten om så behövs.
  2. Till kormasåsen

    • Fräs samman Knorr Korma kryddpuré och hackad ingefära i Milda Flytande Mjölkfritt margarin någon minut. Tillsätt Knorr Tomatino, vatten, kokosmjölk och kanelstång, rör och smaksätt med salt och peppar. Låt såsen sjuda i 10 minuter.

  3. Vid servering

    • Lamm köttbullarna serveras i kormasås gärna tillsammans med färsk koriander, kokt ris och eventuellt en gurksallad.
+