Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Gör lamm köttbullar

  • Bovete, krossat 300.0 g
  • Vatten 700.0 ml
  • Lamm, färs 1.0 kg
  • Knorr Brynt Lökfond, koncentrerad 6 x 1L 65.0 g
  • Citron,zest 8.0 g
  • Knorr Kryddpasta Vitlök 2 x 0,34 kg 40.0 g
  • Mynta, blad 25.0 g
  • Salt 5.0 g
  • Ägg 2.0 stk

Till kormasåsen

  • Milda Såsbas, 100% fett 1 x 10 L 30.0 ml
  • Knorr Korma pasta 4x1,1kg 200.0 g
  • Ingefära, färsk hackad 30.0 g
  • Knorr Tomatino 4 x 3 kg 500.0 g
  • Kanel, hel 2.0 st
  • Kokosmjölk, konserverad 24% 800.0 ml
  • Knorr Kycklingbuljong, Brynt, pasta 2 x 1 kg 30.0 g
  • Milda Flytande Mjölkfritt Margarin 4 x 2,5 L 10.0 g

Vid servering

  • Kokt ris, hackad koriander och evt. chutney
  1. Gör lamm köttbullar

    • Koka upp vatten och häll i krossat bovete, slå av värmen och låt bovetekross svälla i 20 minuter.
    • Blanda samman lammfärs, bovete, citron zest, hackad mynta, Knorr Vitlök Kryddpuré, ägg och Knorr Brynt Lökfond till en homogen färs smaksätt med salt.
    • Rulla små köttbullar av färsen ( som en femkrona) och lägg dem i ett smort GN bläck. Stek köttbullarna i ugn vid 190 grader i 15 minuter.
    • Alternativt täck köttbullarna med Korma sås (utan att för steka bullarna i ugn) och baka dem klara i ugn vid 175 grader i 20 minuter. Fyll på med vatten om så behövs.
  2. Till kormasåsen

    • Fräs samman Knorr Korma kryddpuré och hackad ingefära i Milda Flytande Mjölkfritt margarin någon minut. Tillsätt Knorr Tomatino, vatten, kokosmjölk och kanelstång, rör och smaksätt med salt och peppar. Låt såsen sjuda i 10 minuter.
  3. Vid servering

    • Lamm köttbullarna serveras i kormasås gärna tillsammans med färsk koriander, kokt ris och eventuellt en gurksallad.