Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Rökt matjesill

Till smöret

  • Smör 200.0 g
  • Citron, juice färskpressad 2.0 msk

Vid servering

  • Dill, plockad 2.0 msk
  • gräslök, fint skuren 30.0 g
  • Smörgåskrasse klippt 30.0 g
  1. Rökt matjesill

    •  Pensla sillen med Deep Smoke. Dela dem i mindre bitar. Skär potatisen i 5mm tjocka skivor. 
  2. Till smöret

    • Lägg smöret i en tjockbottnad kastrull. Låt det bryna under omrörning till ca 140C. ”Släck” det med pressad citron. Häll upp i en bunke. 
  3. Vid servering

    • Fördela potatisen på 10 tallrikar. Lägg på sillen och toppa med gräddfil. Riv över äggen med ett rivjärn. Toppa med sommarörter och det brynta smöret.