Kryddiga kycklinglår
En lättlagad rätt i vackra vårfärger som kan så klart ätas året runt.

Ingredienser
Kryddiga kycklinglår
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Kikärtor, kokta i avrunnen vikt!
/kg
1.0 kg
0%
Tomater, körsbärstomater
/st
50.0 st
0%
Rödlök
/stk
3.0 stk
0%
Rapsolja
/dl
1.0 dl
0%
Salt, Peppar Och Socker
/
0.0
0%
Knorr Professional Paprika kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
100.0 g
0%

Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
25.0 g
0%

Grön squash
/stk
2.0 stk
0%
Rapsolja
/dl
1.0 dl
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Kycklinglår
/stk
10.0 stk
0%
Majs, frusen
/g
150.0 g
0%
Koriander, ett bunt
/msk
0.0 msk
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Kikärtor, kokta i avrunnen vikt! 1.0 kg
-
Tomater, körsbärstomater 50.0 st
-
Rödlök 3.0 stk
-
Rapsolja 1.0 dl
-
Salt, Peppar Och Socker
-
Grön squash 2.0 stk
-
Rapsolja 1.0 dl
-
Salt och peppar
-
Kycklinglår 10.0 stk
-
Majs, frusen 150.0 g
-
Koriander, ett bunt
Förberedelser
-
Gör så här
- Låt de kokta kikärterna rinna av och skölj dem noga.
- Ugnsstek körsbärstomaterna och den på längden skurna löken med lite salt, socker och olja. Låt skalet vara kvar.
- Skär squashen på längden genom mitten och ta bort fröna. Stek squashen hårt på skärytan i en torr stekpanna och låt den bli nästan svart. Vänd den och stek den snabbt på skalsidan.
- Lyft ur squashen från pannan och ringla över olja och krydda med salt och peppar.
- Bena ur kycklinglåren så att du får en stor ”kycklingbiff”.
- Hetta upp en stekpanna på medelvärme och tillsätt olja.
- Lägg kycklinglåren med skinnet nedåt i stekpannan och placera omedelbart locket ovanpå kycklinglåren och tryck det mot dem. (Locket måste vara mindre än kastrullen så att det inte sluter tätt utan vilar på kycklingen och tynger ner den.
- Låt kycklingen steka på medelvärme tills den är klar och skinnet är krispigt och gyllene.
- Tillsätt lite olja i en stekpanna och rosta kikärterna lätt. Tillsätt Knorr kryddig paprikapuré, Knorr rökt chili kryddpuré, Knorr Tomatino och de mjuka ugnsstekta körsbärstomaterna.
- Koka upp tills tomaterna blir mosiga och tomatsåsen har blivit grov i konsistensen.
- Skär squash och lök i bitar och lägg dem i tomatkompotten.
- Tillsätt majs och smaka av med salt och peppar
- Servera med mycket färsk koriander och krispig kyckling.
- Tips: The Vegetarian Butcher No chicken chunks är ett alternativ till kyckling