Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Gör så här

  • choklad, bra kvalitet 72% 200.0 g
  • Grädde 35% (vispgrädde) (2) 5.0 dl
  • Socker 4.0 msk
  • Vatten 2.0 msk
  • Ägg, gula 4.0 stk
  • Kryddnejlika, hela 2.0 st
  • Stjärnanis 1.0 st
  • Kanelstång ca 2 cm krossad
  • 1/2 urskrapad vaniljstång

Citrussallad

  • Apelsin 1.0 st
  • Blodapelsiner 1.0 st
  • Clementiner 2.0 st
  • Mandel, rostad hackad 80.0 g
  • Socker, florsocker 20.0 g
  • Mynta, blad strimlade 10.0 g
  1. Gör så här

    • Koka upp 3,5 dl av grädden med vaniljen och kryddorna. Låt dra i 5 minuter. Sila bort kryddorna och värm upp grädden igen. Slå den över chokladen och rör till en jämn smet.
    • Vispa upp resterande grädde (1½ dl) med Knorr Texture.
    • Koka upp vatten och socker och häll i en jämn stråle över äggulorna under kraftig vispning.
    • Vänd ner chokladsmeten i äggskummet. Vänd till slut i den vispade grädden. Fördela moussen på 10 glas. Ställ i kyl i minst 3 timmar.
  2. Citrussallad

    • Riv skalet från apelsinerna fint, blanda med florsocker. Filea apelsinerna. Skär bort skalet på clementinerna och skär dem i tunna skivor. Vänd upp apelsiner och clementiner med florsockret. Tillsätt mynta och rostade mandlar.
    • Toppa chokladmoussen med citrussalladen.