Kolagelébar med salta jordnötter
Våga något nytt och servera en fantastiskt ljuvlig och krämig kolagelé. Toppa med hackade salta jordnötter för omedelbar succé.

Ingredienser
Kolagelébar med salta jordnötter
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Kolagelébar
Socker
/g
600.0 g
0%
Havremjölk
/ml
800.0 ml
0%
Ingefära, färsk riven
/g
50.0 g
0%
Smör
/g
200.0 g
0%
Knorr Texture 6 x 1 kg
/g
100.0 g
0%
Jordnötter, rostade hackade
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Kolagelébar
-
Socker 600.0 g
-
Havremjölk 800.0 ml
-
Ingefära, färsk riven 50.0 g
-
Smör 200.0 g
-
Knorr Texture 6 x 1 kg 100.0 g
-
Jordnötter, rostade hackade
Förberedelser
-
Kolagelébar
- Smält och bryn sockret i en kastrull.
- Tillsätt havremjölken, ingefäran och koka ihop till en karamell. Ta av från värmen.
- Låt karamellen svalna något och vispa ner Knorr textur i såsen.
- Tillsätt smör och vispa ihop.
- Häll massan i små formar och kyl dem.
- Servera med hackade jordnötter.