Ingredienser
Hummus
-
Kikärtor, kokta i avrunnen vikt! 0.5 kg
-
Vatten 0.4 l
-
Salt 4.0 g
-
Tahini 50.0 g
Rostade kikärtor
-
Kikärtor, torkade 100.0 g
-
Olja, oliv
-
Persilja, blad
-
Spiskummin malen 1.0 g
Förberedelser
-
Hummus
-
Häll i kikärtor, vatten, Jalfrezi, grönsaksfond och tomatino i kastrullen.
-
Koka under fem minuter och tillsätt därefter tahini och salt.
-
Kör i mixer till en jämn konsistens. Låt svalna.
-
-
Rostade kikärtor
-
Blanda ihop flytande margarin, avrunna kikärtor samt spiskummin.
-
Lägg på en ugnsplåt och rosta vid 200 grader C i 10 minuter och låt svalna.
-
-
Servering
-
Bred ut hummusen på tallriken.
-
Dekorera med rostade kikärter och färska örter. Ringla över olivolja.
-