Karamellfromage
Denna karamellfromage är lätt och luftig och enkel att göra, räkna 50 g mousse per person.

Ingredienser
Karamellfromage
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Grädde eller gräddalternativ
/ml
300.0 ml
0%
Äggula
/g
65.0 g
0%
CARTE D'OR Karamelltopping 6 x 1 kg
/g
150.0 g
0%

Salt
/g
2.0 g
0%
Äggvita
/g
120.0 g
0%
Knorr Texture 6 x 1 kg
/g
30.0 g
0%
Arrakarom
/g
70.0 g
0%
Vid servering
Grädde eller gräddalternativ
/ml
100.0 ml
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Grädde eller gräddalternativ 300.0 ml
-
Äggula 65.0 g
-
Salt 2.0 g
-
Äggvita 120.0 g
-
Knorr Texture 6 x 1 kg 30.0 g
-
Arrakarom 70.0 g
Vid servering
-
Grädde eller gräddalternativ 100.0 ml
Förberedelser
-
Gör så här
- Vispa vispen fluffig.
- Vispa äggulan tillsammans med salt och 50g CARTE DÒR Karamelltopping till fast skum.
- Vänd samman ägg med visp.
Vispa äggvitan och tillsätt 50 g CARTE DÒR Karamelltopping succesivt, stanna maskinen rör i Knorr Texture och fortsätt att vispa tillsskummet blir fast.. - Vänd samman äggvitan med vispen och smaksätt med arrakarom samt ytterligare CARTE DÒR Karamelltopping.
- Fördela fromagen i glas och kyl i två timmar före servering.
-
Vid servering
- Dekorera med CARTE DÒR Karamellsås och vispad grädde.