Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Tomatsås med linser

  • Persiljerot, tärnad 150.0 g
  • Morot, tärnad 120.0 g
  • Purjolök 118.0 g
  • Vitlök, hackad 16.0 g
  • Linser, gröna 200.0 g
  • Knorr Napolisås 1 x 3 kg 95.0 g
  • Vatten 1.0 l
  • Timjan, torkad 2.0 g
  • Knorr Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L 30.0 g

Pastan

  • KNORR Ekologisk Penne, Fiberrik 1 x 3 kg 500.0 g
  • Milda Flytande Mjölkfritt Margarin 4 x 2,5 L 70.0 g

Bechamel

  • Knorr Visp 31%, Låglaktos 8 x 1 L 500.0 ml
  • Vatten 700.0 ml
  • Knorr Umami 3 x 1 kg 20.0 g
  • Muskotnöt, nyriven 1.0 g
  • MAIZENA Express, ljus snabbredning 6 x 1 kg 100.0 g

Avslutningsvis

  • Ost, riven 150.0 g
  • Sallad, grön blandad 500.0 g
  1. Tomatsås med linser

    • Sautera purjolök, vitlök, morötter och persiljerot i Milda Flytande Mjölkfritt Margarin utan att grönsakerna tar färg. Tillsätt gröna linser och fräs ytterligare någon minut.
    • Tillsätt vatten, Knorr Napolisås, Knorr Grönsaksfond och timjan, rör om och sjud alltsammans långsamt i 15 minuter. Smaksätt med peppar.
  2. Pastan

    • Koka Knorr Ekologisk Penne något kortare än på anvisningen på paketet ca 8 min så att den blir al dente. Slå av vatten och häll pastan i det smorda gastrobläcket.
  3. Bechamel

    • Koka upp Knorr Visp 31% och vatten i en gryta, red av med MAIZENA express och smaksätt med nymald muskotnöt och Knorr Umami.
  4. Avslutningsvis

    • Blanda pastan med tomatsåsen och slå över béchamelsåsen i ett jämt lager. Strö över riven ost och baka i ugnen vid 175 grader i ca 20-25 minuter.
    • Servera pastalådan med en grönsallad.