Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Gör så här

  • Hummerkött, klor, led och stjärt (från 1 hummer ca 600 gram) 160.0 g
  • Knorr Professional Skaldjursfond 8 x 1 L 2.5 dl
  • SLOTTS Tomatpuré 1.0 msk
  • 1/2 st lime, pressad
  • ¼ st Jalapeño utan kärnor, finhackad
  • Salladslök, tunt skuren (ca 25 gram) 1.0 stk
  • Koriander, färsk (cilantro), finthackad 0.5 dl
  • Forellrom (100g) 4.0 tsk
  • Salt och peppar

Jalapeñocrème

  • Olja, oliv 1.5 dl
  • Spenat, baby sköljd 20.0 g
  • Jalapeno 2.0 stk
  • Vitlöksklyfta 1.0 stk
  • Salt

Tacos

  • Gyozaplattor 8.0 stk
  1. Gör så här

    • Koka ner skaldjursfond och tomatpuré tills 0,5 dl återstår.
    • Spara 4 st klospetsar till serveringen och hacka ner resten av köttet fint.
    • Blanda majonnäs, hummer, limejuice, koriander, jalapeño, salladslök och skaldjursreduktion.
    • Smaka upp med salt och svartpeppar. Ställ svalt!
  2. Jalapeñocrème

    • Rosta 1 st jalapeño och 1 st vitlöksklyfta med 1 tsk olivolja i ugnen på 175 grader i 7 minuter. Ta ur kärnorna.
    • Dela den andra jalapeñon på längden och ta bort hälften av kärnorna.
    • Värm upp oljan till 60 grader. Lägg spenat, jalapeño, vitlök och salt i en kannmixer. Häll på oljan och mixa på högsta hastighet i 2 minuter. Häll blandningen i ett kaffefilter och låt droppa igenom. Montera ihop med majonnäsen när oljan svalnat.
  3. Tacos

    • Ställ fritösen på 180 grader. Använd en tacokorg och fritera till det slutar bubbla. Har du ingen tacokorg går det bra att linda gyozadegen runt ett ballongvisphandtag.
    • Böj till som ett tacoskal och lägg på papper.
  4. Vid servering

    • Fyll tacoskalen med hummerröran och klicka på jalapeñocrème och forellrom.
    • Garnera med hummerspets och plockade korianderblad. Avsluta med nymald svartpeppar.