Hummertaco med jalapeñocrème, lime, koriander och forellrom
Lyxig, krispig, smakrik och precis så festlig som en nyårsförrätt behöver vara! Att hummertaco är en riktigt god början på ett minst lika gott avslut, råder det med andra ord inga tvivel om.

Ingredienser
Hummertaco med jalapeñocrème, lime, koriander och forellrom
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Hummerkött, klor, led och stjärt (från 1 hummer ca 600 gram)
/g
160.0 g
0%
Knorr Professional Skaldjursfond 8 x 1 L
/dl
2.5 dl
0%
SLOTTS Tomatpuré
/msk
1.0 msk
0%
HELLMANN'S Majonnäs Extra Thick, 1 x 5 kg
/g
100.0 g
0%

1/2 St Lime, Pressad
/
0.0
0%
¼ St jalapeño Utan Kärnor, Finhackad
/
0.0
0%
Salladslök, tunt skuren (ca 25 gram)
/stk
1.0 stk
0%
Koriander, färsk (cilantro), finthackad
/dl
0.5 dl
0%
Forellrom (100g)
/tsk
4.0 tsk
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Jalapeñocrème
Olja, oliv
/dl
1.5 dl
0%
Spenat, baby sköljd
/g
20.0 g
0%
Jalapeno
/stk
2.0 stk
0%
Vitlöksklyfta
/stk
1.0 stk
0%
HELLMANN'S Majonnäs Extra Thick, 1 x 5 kg
/g
100.0 g
0%

Salt
/tsk
0.0 tsk
0%
Tacos
Gyozaplattor
/stk
8.0 stk
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Hummerkött, klor, led och stjärt (från 1 hummer ca 600 gram) 160.0 g
-
Knorr Professional Skaldjursfond 8 x 1 L 2.5 dl
-
SLOTTS Tomatpuré 1.0 msk
-
1/2 St Lime, Pressad
-
¼ St jalapeño Utan Kärnor, Finhackad
-
Salladslök, tunt skuren (ca 25 gram) 1.0 stk
-
Koriander, färsk (cilantro), finthackad 0.5 dl
-
Forellrom (100g) 4.0 tsk
-
Salt och peppar
Jalapeñocrème
-
Olja, oliv 1.5 dl
-
Spenat, baby sköljd 20.0 g
-
Jalapeno 2.0 stk
-
Vitlöksklyfta 1.0 stk
-
Salt
Tacos
-
Gyozaplattor 8.0 stk
Förberedelser
-
Gör så här
- Koka ner skaldjursfond och tomatpuré tills 0,5 dl återstår.
- Spara 4 st klospetsar till serveringen och hacka ner resten av köttet fint.
- Blanda majonnäs, hummer, limejuice, koriander, jalapeño, salladslök och skaldjursreduktion.
- Smaka upp med salt och svartpeppar. Ställ svalt!
-
Jalapeñocrème
- Rosta 1 st jalapeño och 1 st vitlöksklyfta med 1 tsk olivolja i ugnen på 175 grader i 7 minuter. Ta ur kärnorna.
- Dela den andra jalapeñon på längden och ta bort hälften av kärnorna.
- Värm upp oljan till 60 grader. Lägg spenat, jalapeño, vitlök och salt i en kannmixer. Häll på oljan och mixa på högsta hastighet i 2 minuter. Häll blandningen i ett kaffefilter och låt droppa igenom. Montera ihop med majonnäsen när oljan svalnat.
-
Tacos
- Ställ fritösen på 180 grader. Använd en tacokorg och fritera till det slutar bubbla. Har du ingen tacokorg går det bra att linda gyozadegen runt ett ballongvisphandtag.
- Böj till som ett tacoskal och lägg på papper.
-
Vid servering
- Fyll tacoskalen med hummerröran och klicka på jalapeñocrème och forellrom.
- Garnera med hummerspets och plockade korianderblad. Avsluta med nymald svartpeppar.