Menu

Ingredienser

+

Gör så här

Jalapeñocrème

Tacos

  • Gyozaplattor 8.0 stk

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Koka ner skaldjursfond och tomatpuré tills 0,5 dl återstår.
    • Spara 4 st klospetsar till serveringen och hacka ner resten av köttet fint.
    • Blanda majonnäs, hummer, limejuice, koriander, jalapeño, salladslök och skaldjursreduktion.
    • Smaka upp med salt och svartpeppar. Ställ svalt!
  2. Jalapeñocrème

    • Rosta 1 st jalapeño och 1 st vitlöksklyfta med 1 tsk olivolja i ugnen på 175 grader i 7 minuter. Ta ur kärnorna.
    • Dela den andra jalapeñon på längden och ta bort hälften av kärnorna.
    • Värm upp oljan till 60 grader. Lägg spenat, jalapeño, vitlök och salt i en kannmixer. Häll på oljan och mixa på högsta hastighet i 2 minuter. Häll blandningen i ett kaffefilter och låt droppa igenom. Montera ihop med majonnäsen när oljan svalnat.
  3. Tacos

    • Ställ fritösen på 180 grader. Använd en tacokorg och fritera till det slutar bubbla. Har du ingen tacokorg går det bra att linda gyozadegen runt ett ballongvisphandtag.
    • Böj till som ett tacoskal och lägg på papper.
  4. Vid servering

    • Fyll tacoskalen med hummerröran och klicka på jalapeñocrème och forellrom.
    • Garnera med hummerspets och plockade korianderblad. Avsluta med nymald svartpeppar.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny