Menu

Ingredienser

+

Hjortytterfilé

  • Hjort, sadel 1.8 kg
  • Rosmarin, färsk 20.0 g
  • Timjan 20.0 g
  • Vitlök, skalad 10.0 g

Potatiskräm

  • Potatis, skalad 500.0 g
  • Mjölk 300.0 ml
  • Smör, osaltat 20.0 g
  • Ost, riven 150.0 g

Viltsky

Endive

  • Endiver, belgiska 500.0 g
  • Vatten 200.0 ml
  • Honung 30.0 g
  • Smör, osaltat 100.0 g

Garnityr

  • Grönkål 200.0 g
  • Lingon, rårörda 50.0 g
  • Nötter, hasselnötter 100.0 g
  • Vatten 20.0 ml
  • Salt 5.0 g

Förberedelser

  1. Hjortytterfilé

    • Putsa hjortytterfilén och skär i bitar a 160 gram.
    • Bryn hjortytterfilén runtom i stekpanna tillsammans med rosmarin, timjan och vitlök.
    • Baka i ugn till 50 grader innertemperatur.
  2. Potatiskräm

    • Koka potatisen.
    • Passera och tillsätt mjölk och smör.
    • Blanda moset med riven ost, gärna Prästost, och smaka av med salt.
  3. Viltsky

    • Fräs schalottenlök i en kastrull och tillsätt vin och rosmarin.
    • Reducera till hälften och häll i fonden.
    • Koka ihop såsen och smaka av med MAILLE Rödvinsvinäger och rårörda lingon.
  4. Endive

    • Dela endiverna på hälften och lägg i vacuumpåse.
    • Koka upp 2 dl vatten, mixa med smör och honung. Häll smörsåsen i vacuumpåsen och förslut.
    • Baka endiverna i påsen i ångugn på 60 grader i ca 15 minuter.
    • Vid servering - stek endiverna hastigt i het panna tills de är gyllenbruna.
  5. Garnityr

    • Fritera grönkålen snabbt i het olja. I början kan det skvätta, så använd gärna lock.
    • Torka lingonen i ugnen på 60 grader tills de är helt torra. Mixa och pudra lingonen över endiverna vid servering.
    • Blanda 1 msk vatten och 1 tsk salt i liten bunke. Rosta hasselnötskärnorna i en het stekpanna och skvätt över saltvatten. Krossa eller hacka nötterna, toppa hjortytterfilén och servera.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny