Het Nord Afrikansk gryta på paprika och tomat med ägg - Chachouka
Chachouka kan också stavas shakshouka, och betyder ”en blandning”. Den består av en pikant tomatsås med ägg. Rätten kan klassas som riktig ”Comfort Food”. Den här rätten har sitt ursprung i Tunisien men är en vanlig rätt i hela nordafrika liksom i mellanöstern

Ingredienser
Paprika grytan
-
KNORR Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L Ersätts av 39026001 v34 2016 30 g
-
Saffran, hela pistiller
-
Spiskummin, hela
-
Lök, tärnad
-
Paprika, grön strimlad
-
Paprika, gul strimlad
-
Vitlök, klyfta riven
Inför servering
-
Ägg (stora, klass A) 10 st
Förberedelser
-
Ugnen
- Värm ugnen till 170°.
-
Paprika grytan
- Värm MildaFlytande Mjölkfritt Margarin ien traktörpanna och rosta spiskumminfröna på medelvärme tills det börjar dofta. Sänk temperaturen och tillsätt löken. Stek den i 8−10 minuter, eller tills att löken är mjuk och gyllene.
- Tillsätt paprikan och fortsätt att fräsa lök och paprika i minst 20 minuter till, rör ofta.
- Lägg över i en gryta, tillsätt Knorr PROFESSIONAL kryddpuré, vitlök, Knorr Tomationo, Knorr Grönsaksfond, saffran och peppar. Koka upp, sänk värmen och sjud på låg värme 10− 15 minuter. Rör om med jämna mellanrum.
- Lägg över blandningen i ugnssäkert serveringsfat med hög kant.
-
Inför servering
- Gör 10 fördjupningar i grönsaksblandningen och knäck ner ett ägg i varje. Krydda äggen med salt och peppar.
- Baka rätten ugnen i 10 minuter eller till äggens vitor är fasta och äggulorna fortfarande är lösa. Servera genast.