Menu

Ingredienser

+

Havskräftor

  • Havskräftor 1.0 kg
  • Rapsolja 30.0 g
  • Vitlök, skalad 20.0 g
  • Persilja, färsk 50.0 g

Grillade tomater

  • Tomater 600.0 g
  • Rapsolja 200.0 g
  • Ingefära, färsk hackad 100.0 g
  • Rosmarin, färsk 15.0 g
  • Salt 4.0 g
  • Socker 4.0 g
  • Svartpeppar, grovmald 5.0 g
  • Vitlök, skalad 10.0 g

Skaldjursbuljong

  • Lök, schalotten 200.0 g
  • Vin, vitt 300.0 ml
  • Äppel must 150.0 ml
  • Knorr Professional Skaldjursfond 8 x 1 L 1.0 l
  • Dill, plockad 50.0 g

Sallad

  • Blekselleri, tärnad 400.0 g
  • Äpple (Aroma) 300.0 g
  • Vattenkrasse 158.0 g

Förberedelser

  1. Havskräftor

    • Dela havskräftorna på hälften och pensla med lite olja.
    • Krydda med riven vitlök, hackad persilja, salt och peppar.
    • Grilla kräftorna hastigt precis innan servering
  2. Grillade tomater

    • Skålla tomaterna och dra av skalet. Dela tomaterna i mindre bitar.
    • Värm oljan till 70 grader i en kastrull och mixa tillsammans med ingefäran i ca 5 minuter. Sila.
    • Blanda ingefärsoljan (spara lite till salladen) och tomaterna tillsammans med rosmarin, salt, socker, peppar och hackad vitlök. Låt tomaterna marinera i ungefär 1 timme.
    • Grilla tomaterna snabbt på mycket hög värme.
    • Spara marinaden till skaldjursbuljongen.
  3. Skaldjursbuljong

    • Fräs schalottenlök i botten på en kastrull och häll över vinet och äpplemusten.
    • Reducera till hälften och slå på skaldjursfonden. Koka ihop buljongen.
    • Lägg i dillstjälkar och spillbitarna från stjälksellerin och äpplet och låt buljongen dra i ca 20 minuter.
    • Sila buljongen och smaka av med marinaden från tomaterna samt salt och vinäger.
  4. Sallad

    • Hyvla blekselleri och äpple tunt på mandolin och lägg i kallt vatten. Spara överblivna bitar till buljongen.
    • Dressa selleri, äpple och vattenkrasse med ingefärsolja innan servering.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny