+

Havskräftor

  • Havskräftor 1 kg
  • Rapsolja 30 g
  • Vitlök, skalad 20 g
  • Persilja, färsk 50 g

Grillade tomater

  • Tomater 600 g
  • Rapsolja 200 g
  • Ingefära, färsk hackad 100 g
  • Rosmarin, färsk 15 g
  • Salt 4 g
  • Socker 4 g
  • Svartpeppar grovmalen 5 g
  • Vitlök, skalad 10 g

Skaldjursbuljong

Sallad

  • Blekselleri, tärnad 400 g
  • Äpple (Aroma) 300 g
  • Vattenkrasse 158 g
  1. Havskräftor

    • Dela havskräftorna på hälften och pensla med lite olja.
    • Krydda med riven vitlök, hackad persilja, salt och peppar.
    • Grilla kräftorna hastigt precis innan servering
  2. Grillade tomater

    • Skålla tomaterna och dra av skalet. Dela tomaterna i mindre bitar.
    • Värm oljan till 70 grader i en kastrull och mixa tillsammans med ingefäran i ca 5 minuter. Sila.
    • Blanda ingefärsoljan (spara lite till salladen) och tomaterna tillsammans med rosmarin, salt, socker, peppar och hackad vitlök. Låt tomaterna marinera i ungefär 1 timme.
    • Grilla tomaterna snabbt på mycket hög värme.
    • Spara marinaden till skaldjursbuljongen.
  3. Skaldjursbuljong

    • Fräs schalottenlök i botten på en kastrull och häll över vinet och äpplemusten.
    • Reducera till hälften och slå på skaldjursfonden. Koka ihop buljongen.
    • Lägg i dillstjälkar och spillbitarna från stjälksellerin och äpplet och låt buljongen dra i ca 20 minuter.
    • Sila buljongen och smaka av med marinaden från tomaterna samt salt och vinäger.
  4. Sallad

    • Hyvla blekselleri och äpple tunt på mandolin och lägg i kallt vatten. Spara överblivna bitar till buljongen.
    • Dressa selleri, äpple och vattenkrasse med ingefärsolja innan servering.
+

Title

  • Bullet Point text
Skapa konto