Grillad fläsksida med rosmarin och honungsglaze
Den här fläsksidan blir riktigt mör och extra god när den hamnar på grillen och penslas med fräsch och somrig grillglaze

Ingredienser
Grillad fläsksida med rosmarin och honungsglaze
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Fläsksida, utan svål
/kg
2.0 kg
0%
Knorr Skinkbuljong, pulver 3 x 1,5 kg
/g
40.0 g
0%

Vitlöksklyftor
/stk
5.0 stk
0%
Vatten
/l
0.0 l
0%
Till Rosmarin Och Honungsglazen:
/
0.0
0%
Knorr Skinkbuljong, pulver 3 x 1,5 kg
/g
40.0 g
0%

Vatten
/g
20.0 g
0%
Honung, flytande
/g
40.0 g
0%
MAILLE Äpplecidervinäger - flaska, 6x500 ml
/msk
2.0 msk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Olja, oliv
/msk
1.0 msk
0%
Vitlök, klyfta
/stk
1.0 stk
0%
Rosmarin, färsk, fint hackad
/kg
0.0 kg
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Fläsksida, utan svål 2.0 kg
-
Vitlöksklyftor 5.0 stk
-
Vatten
-
Till Rosmarin Och Honungsglazen:
-
Vatten 20.0 g
-
Honung, flytande 40.0 g
-
Olja, oliv 1.0 msk
-
Vitlök, klyfta 1.0 stk
-
Rosmarin, färsk, fint hackad
Förberedelser
-
Gör så här
- Lägg köttet i ett GN-bläck med fläsksidan nedåt. Gnid in köttet i Knorr Skinkbuljong, dela vitlöksklyftorna och slå på vatten så det nästan täcker men låt fettkappan vara ovan vätskan. Baka i ugn i 2 timmar (fyll på vatten om så behövs) vid 150 grader och sedan ytterligare 2 timmar i 100 grader. Slå av vätskan och låt sidan svalna.
- Blanda samman ingredienserna till glazen i en gryta, koka upp så att buljongen löser sig, slå av värmen. Grilla köttet och pensla med glazen.