Ingredienser
Fyllda champinjoner
-
champinjon färsk 500.0 g
-
Salt 10.0 g
-
Svartpeppar, grovmald 1.0 g
-
Lamm, färs 300.0 g
-
Crème Bonjour Softspread Pepparmix 1 x 1,5 kg 250.0 g
-
Spiskummin malen 1.0 g
-
Kanel malen 1.0 g
-
Citron, juice färskpressad 10.0 g
-
Panko, ströbröd 10.0 g
Za'atar
-
Sesamfrön 20.0 g
-
Sumak 8.0 g
-
Oregano, torkad 1.0 g
-
Timjan, torkad 6.0 g
Citronfärskostdressing
-
Citron, juice färskpressad 10.0 g
Arabisk sallad
-
Hjärtsallad 500.0 g
-
Tomater 400.0 g
-
Gurka 400.0 g
-
Persilja, blad 20.0 g
-
Gräslök 20.0 g
Förberedelser
-
Fyllda champinjoner
- Ta bort fötterna på champinjonerna och hacka dem i små tärningar. Rör hattarna i HELLMANN’S Citrus Vinaigrette och smaksätt med salt och peppar.
- Lägg hattarna på en plåt i väntan på fyllningen.
- Blanda ihop alla övriga ingredienser förutom pankon och de hackade fötterna till en jämn massa. Smaksätt med salt och peppar.
- Sätt massan i en spritspåse och fyll champinjonhattarna.
- Strö panko på champinjonerna. Grädda i 220 grader i 10 minuter.
-
Za'atar
- Rosta sesamfröna lätt i en stekpanna.
- Blanda i de torkade örterna i skålen och tillsätt sesamfröna.
- Tillsätt 4 g salt. Förvara i en behållare med lock.
-
Citronfärskostdressing
- Blanda Knorr Visp 30%, Crème Bonjour Softspread Naturell och citronsaft till en rinnig sås. Smaksätt med salt och peppar.
- Lägg i en spritsflaska och ställ in i kylskåpet i väntan på servering. Skaka flaskan lätt innan användning.
-
Arabisk sallad
- Halvera hjärtsalladshuvudena och grilla dem snabbt på en varm grill. Krydda med salt och peppar.
- Skär tomaterna i klyftor och skala och tärna gurkorna. Hacka bladpersiljan och gräslöken.
- Smaksätt salladsingredienserna med HELLMANN’S Citrus Vinaigrette.
- Lägg upp på en tallrik eller ett fat tillsammans med champinjonerna.
- Avsluta med citronfärskostdressing och färska persiljeblad.
- Strö till sist za'atar över salladen.