+

Frikadeller

Tomatsås

Vid servering

  • Potatis,klyft 2 kg
  • Ost, parmesan riven 50 g
  1. Frikadeller

    • Blötlägg de gröna linserna över natten. Byt vatten och koka linserna i ca 5 minuter. Kyl ner och mixa ”grovt” i en matberedare.
    • Lägg havregrynen i en bunke och slå över varmt vatten. Låt svälla i 5 minuter.
    • Blanda nötfärs, beat, linser, ägg och havregryn. Smaksätt med Knorr Bouquet all´ltaliana, Knorr Oxfond och nymald peppar.
    • Låt färsen dra kylt i 30 minuter.
    • Spritsa färsen till 40 bollar på en smord GN kantin och ställ dem sedan i kylen.
  2. Tomatsås

    • Koka upp vatten och vispa ner Knorr Napolisås och tillsätt Knorr Grönsaksfond, riven vitlök, timjan, citronsaft och zest. Låt såsen sjuda långsamt i 10 minuter.

  3. Vid servering

    • Slå såsen över frikadellerna och baka dem klara i ugn vid 175 grader i 15 minuter.
    • Serveras med riven parmesan, hackad persilja och rostad klyftpotatis.
+

Title

  • Bullet Point text
Skapa konto