Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Frikadeller

  • Nötkött, färs 500.0 g
  • Beat, brun bönmassa 400.0 g
  • Linser, gröna 200.0 g
  • Havreflingor 100.0 g
  • Vatten 200.0 ml
  • Ägg (stora, klass A) 2.0 st
  • Knorr Kryddpasta Bouquet all'Italiana 2 x 0,34 kg 50.0 g
  • Knorr Oxfond, koncentrerad 6 x 1L 65.0 g

Tomatsås

  • Knorr Napolisås 1 x 3 kg 320.0 g
  • Vatten 2.0 l
  • Citron,zest 2.0 g
  • Citron, juice färskpressad 40.0 g
  • Knorr Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L 40.0 g
  • Timjan, torkad 2.0 g
  • Vitlök, klyfta riven 15.0 g

Vid servering

  • Potatis,klyft 2.0 kg
  • Ost, parmesan riven 50.0 g
  1. Frikadeller

    • Blötlägg de gröna linserna över natten. Byt vatten och koka linserna i ca 5 minuter. Kyl ner och mixa ”grovt” i en matberedare.
    • Lägg havregrynen i en bunke och slå över varmt vatten. Låt svälla i 5 minuter.
    • Blanda nötfärs, beat, linser, ägg och havregryn. Smaksätt med Knorr Bouquet all´ltaliana, Knorr Oxfond och nymald peppar.
    • Låt färsen dra kylt i 30 minuter.
    • Spritsa färsen till 40 bollar på en smord GN kantin och ställ dem sedan i kylen.
  2. Tomatsås

    • Koka upp vatten och vispa ner Knorr Napolisås och tillsätt Knorr Grönsaksfond, riven vitlök, timjan, citronsaft och zest. Låt såsen sjuda långsamt i 10 minuter.
  3. Vid servering

    • Slå såsen över frikadellerna och baka dem klara i ugn vid 175 grader i 15 minuter.
    • Serveras med riven parmesan, hackad persilja och rostad klyftpotatis.