Menu

Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Gör så här

  • Lax, filé 500.0 g
  • Torsk, filé 600.0 g
  • Räkor, handskalade 300.0 g
  • Hummerkött, hackat 200.0 g
  • Blåmusslor, färska i skal, rensade 500.0 g
  • Fänkål 2.0 stk
  • Lök, gul skalad 2.0 stk
  • Morötter skalad 3.0 stk
  • Palsternacka, skalad 2.0 stk
  • Vin, vitt 300.0 ml
  • Vitlök, klyfta 2.0 stk
  • Olja, oliv 4.0 msk
  • Tomater, krossade 600.0 g
  • Timjan, färsk kvistar 2.0 stk
  • Fänkål, hela frön 2.0 msk
  • Dill
  • Svartpeppar
  • Apelsin 1.0 st
  • Saffransaioli:
  • Saffran 0,5 gram
  • Vitlök, klyfta riven 2.0 stk
  • Srirachasås
  • Salt och peppar
  1. Gör så här

    • Skär fänkål, morot, palsernacka, vitlök och lök i tunna skivor. Fräs grönsakerna i olivolja.
    • Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare i en minut.
    • Tillsätt vin, krossade tomater, skaldjursfond, timjan och fänkålsfrön. Låt koka under lock i ca 10-15 minuter och smaka därefter upp med salt, peppar, apelsin zest och lite apelsin juice.
    • Blanda majonnäs med saffran, vitlök och smaka av med siriachasås, salt och peppar. Sätt in i kylen.
    • Skär fisken i ca 2 cm stora bitar och lägg dem i grytan tillsammans med blåmusslorna. Koka försiktigt under lock i ca 2-3 minuter. Tillsätt räkor och hummer och strö över örter.
    • Servera med nybakat bröd och saffransaioli.