Fisk- & skaldjursgryta med saffransaioli
Fram med timjan, vitlök, apelsinskal, fänkål, räkor, hummer, torsk, lax och färska blåmusslor och gör världens enklaste och godaste fisk- och skaldjursgryta. Det säger i alla fall upphovsmannen själv Daniel Müllern.

Ingredienser
Fisk- & skaldjursgryta med saffransaioli
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Lax, filé
/g
500.0 g
0%
Torsk, filé
/g
600.0 g
0%
Räkor, handskalade
/g
300.0 g
0%
Hummerkött, hackat
/g
200.0 g
0%
Blåmusslor, färska i skal, rensade
/g
500.0 g
0%
Fänkål
/stk
2.0 stk
0%
Lök, gul skalad
/stk
2.0 stk
0%
Morötter skalad
/stk
3.0 stk
0%
Palsternacka, skalad
/stk
2.0 stk
0%
Vin, vitt
/ml
300.0 ml
0%
Vitlök, klyfta
/stk
2.0 stk
0%
Olja, oliv
/msk
4.0 msk
0%
SLOTTS Tomatpuré Delikatesskryddad 6x440 gr
/msk
4.0 msk
0%
Tomater, krossade
/g
600.0 g
0%
Knorr Professional Skaldjursfond 8 x 1 L
/l
1.0 l
0%
Timjan kvistar
/stk
2.0 stk
0%
Fänkål, hela frön
/msk
2.0 msk
0%
Dill
/ml
0.0 ml
0%
Svartpeppar
/kg
0.0 kg
0%
Apelsin
/st
1.0 st
0%
Saffransaioli:
/
0.0
0%
HELLMANN'S Majonnäs Extra Thick, 1 x 5 kg
/ml
300.0 ml
0%

Saffran 0,5 gram
/g
0.0 g
0%
Vitlök, klyfta riven
/stk
2.0 stk
0%
Srirachasås
/g
0.0 g
0%
Salt och peppar
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Lax, filé 500.0 g
-
Torsk, filé 600.0 g
-
Räkor, handskalade 300.0 g
-
Hummerkött, hackat 200.0 g
-
Blåmusslor, färska i skal, rensade 500.0 g
-
Fänkål 2.0 stk
-
Lök, gul skalad 2.0 stk
-
Morötter skalad 3.0 stk
-
Palsternacka, skalad 2.0 stk
-
Vin, vitt 300.0 ml
-
Vitlök, klyfta 2.0 stk
-
Olja, oliv 4.0 msk
-
SLOTTS Tomatpuré Delikatesskryddad 6x440 gr 4.0 msk
-
Tomater, krossade 600.0 g
-
Knorr Professional Skaldjursfond 8 x 1 L 1.0 l
-
Timjan kvistar 2.0 stk
-
Fänkål, hela frön 2.0 msk
-
Dill
-
Svartpeppar
-
Apelsin 1.0 st
-
Saffransaioli:
-
Saffran 0,5 gram
-
Vitlök, klyfta riven 2.0 stk
-
Srirachasås
-
Salt och peppar
Förberedelser
-
Gör så här
- Skär fänkål, morot, palsernacka, vitlök och lök i tunna skivor. Fräs grönsakerna i olivolja.
- Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare i en minut.
- Tillsätt vin, krossade tomater, skaldjursfond, timjan och fänkålsfrön. Låt koka under lock i ca 10-15 minuter och smaka därefter upp med salt, peppar, apelsin zest och lite apelsin juice.
- Blanda majonnäs med saffran, vitlök och smaka av med siriachasås, salt och peppar. Sätt in i kylen.
- Skär fisken i ca 2 cm stora bitar och lägg dem i grytan tillsammans med blåmusslorna. Koka försiktigt under lock i ca 2-3 minuter. Tillsätt räkor och hummer och strö över örter.
- Servera med nybakat bröd och saffransaioli.