Ingredienser
Gör så här
-
Lax, filé 500.0 g
-
Torsk, filé 600.0 g
-
Räkor, handskalade 300.0 g
-
Hummerkött, hackat 200.0 g
-
Blåmusslor, färska i skal, rensade 500.0 g
-
Fänkål 2.0 stk
-
Lök, gul skalad 2.0 stk
-
Morötter 3.0 stk
-
Vin, vitt 3.0 dl
-
Vitlök, klyfta 2.0 stk
-
Olja, oliv 4.0 msk
-
Tomater, krossade 600.0 g
-
Fänkål, hela frön 2.0 msk
-
Dill
-
Svartpeppar
-
Saffransaioli:
-
Saffran 0,5 gram
-
Vitlök, klyfta riven 2.0 stk
-
Salt och peppar
Förberedelser
-
Gör så här
- Skär fänkål, morot och lök i tunna skivor. Fräs grönsakerna i olivolja.
- Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare i en minut.
- Tillsätt vin, krossade tomater, skaldjursfond och fänkålsfrön. Låt koka under lock i ca 15-20 minuter och smaka därefter upp med salt och peppar.
- Blanda majonnäs med saffran, vitlök, salt och peppar. Sätt in i kylen.
- Skär fisken i ca 2 cm stora bitar och lägg dem i grytan tillsammans med blåmusslorna. Koka försiktigt under lock i ca 5 minuter. Tillsätt räkor och hummer och strö över örter.
- Servera med nybakat bröd och saffransaioli.