Maten i Tanzania bjuder på en spännande mix av traditionella afrikanska rätter, indiska kryddor och arabisk matkultur. Den här rätten har sitt ursprung från ön Zanzibar. Kokosmjölken berikar smaken och ger rätten tillsammans med kryddorna dess exotiska toner.

Ingredienser
Såsen
-
Lök, tärnad 125.0 g
-
Paprika, röd tärnad 132.0 g
-
Paprika, grön tärnad 125.0 g
-
Curry, Garam Marsala 8.0 g
-
Vitlök, klyfta riven 20.0 g
-
Kokosmjölk, konserverad 24% 485.0 ml
-
Vatten 150.0 ml
-
Citron, juice färskpressad 40.0 g
Fisken
-
Kolja, filé 1.2 kg
Vid servering
-
Kokt ris, kokt potatis eller chapati
Förberedelser
-
Ugnen
Värm ugnen till 175 grader. -
Såsen
- Hetta upp hälften av Milda Flytande Mjölkfritt margarin i en stekpanna och halstra hastigt fiskbitarna till fin färg på båda sidorna utan att genom steka. Lägg över fisken på bleck och krydda med salt och peppar.
- Stek löken och paprikan mjuk i resten av margarinet i 5 minuter på medelvärme. Krydda med garam masala och vitlök och fräs ytterligare någon minut. Rör om hela tiden.
- Tillsätt Knorr Tomatino, kokosmjölk, vatten, Knorr Fiskbuljong och citronsaft. Koka upp, sänk värmen och sjud på låg värme i ytterligare 6−8 minuter. Ta av såsen från värmen.
-
Fisken
- Stek fisken klar i ugnen ca 10 minuter eller till innertemperatur 42°.
-
Vid servering
- Nappera såsen över fisken före servering och servera med ris, kokt potatis eller chapati.