Farofa är ett varmrätts tillbehör i Brasilien och ingen churrasco (BBQ) är komplett utan. Här har vi valt att göra farofa på couscous eftersom grovt cassavamjöl kan vara svårt att få tag på i Sverige. Ingen måltid utan Farofa i Braslien, detta är en sanning!

Ingredienser
Farofa på couscous med stekt banan och vårlök
-
Lök, tärnad 140.0 g
-
Bananer 1.0 kg
-
Couscous 460.0 g
-
Vatten 600.0 ml
-
Gurkmeja 1.0 g
-
Vårlök 50.0 g
Förberedelser
-
Farofa på couscous med stekt banan och vårlök
- Koka upp vatten, Knorr Ekologisk Grönsaksbuljong och gurkmeja. Tillsätt couscous och rör om. Slå av värmen, lägg på locket och låt dra 5 minuter. Rör om i couscousen med en gaffel.
- Mjukstek löken i 50 g Milda Flytande Mjölkfritt Margarin.
- Skär vårlöken i skivor, ej blasten.
- Skala och skär bananer i skivor. Stek dem i Milda Flytande Mjölkfritt Margarin så att de får färg.
- Blanda lök, banan, vårlök och couscous, stek vidare i någon minut.
- Serveras som tillbehör till stekt kött och fisk.