+

Pressgurka

  • Vatten 1.5 l
  • socker 1 l
  • Gurka 3 st
  • Ättika 12% 500 g

Lingonsylt

  • socker 2.5 dl
  • Lingon, rårörda 600 g

Sås

Falafel:

  1. Pressgurka

    • Börja med att blanda ihop ättika, socker & vatten. Skiva gurkan i tunna skivor och lägg i lagen som ska täcka gurkan. Blanda ner 1 tsk hackad persilja.
  2. Lingonsylt

    • Rör ihop lingon och socker, låt stå tills servering.
  3. Sås

    • Hacka gullöken smått. Skiva champinjonerna i lagom tunna skivor. Stek på medelhög temperatur tills gyllenbrunt. Salta och peppra.
    • Tillsätt resterande ingredienser till såsen och låt koka ihop på svag värme ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Falafel:

    • Stek falafel i rapsolja på hög temperatur så att den får en krispig yta.

    • Lägg falafeln i såsen och servera med potatis, pressgurka och rårörda lingon.

+