Jag arbetar i

Fortsätt

Vi uppdaterar innehålletbaserat på din typ av verksamhet

+

Pressgurka

  • Vatten 1.5 l
  • socker 1.0 l
  • Gurka 3.0 st
  • Ättika 12% 500.0 g

Lingonsylt

  • socker 2.5 dl
  • Lingon, rårörda 600.0 g

Sås

  • Rapsolja
  • Maille Dijonsenap 2.0 msk
  • Grädde 28% (matlagningsgrädde) 1.8 l
  • Timjan, torkad
  • Rosmarin, torkad
  • Citron, juice färskpressad 0.8 dl
  • Honung 35.0 g
  • Soyasås, kikkoman 0.8 dl
  • Knorr Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L 75.0 g
  • Soyasås, standard 0.4 dl
  • Salt och peppar
  • Lök, gul 556.0 g
  • Champinjoner, Skogs- skivad 1.0 kg

Falafel:

  • Sevan Falafel Original, fryst 1.0 kg
  • Rapsolja
  • Salt och peppar
  • Potatis, färsk 2.0 kg
  • 5 krukor persilja
  1. Pressgurka

    • Börja med att blanda ihop ättika, socker & vatten. Skiva gurkan i tunna skivor och lägg i lagen som ska täcka gurkan. Blanda ner 1 tsk hackad persilja.
  2. Lingonsylt

    • Rör ihop lingon och socker, låt stå tills servering.
  3. Sås

    • Hacka gullöken smått. Skiva champinjonerna i lagom tunna skivor. Stek på medelhög temperatur tills gyllenbrunt. Salta och peppra.
    • Tillsätt resterande ingredienser till såsen och låt koka ihop på svag värme ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Falafel:

    • Stek falafel i rapsolja på hög temperatur så att den får en krispig yta.

    • Lägg falafeln i såsen och servera med potatis, pressgurka och rårörda lingon.