Enkel blodapelsin mousse
Denna dessert är en lätt gjord mousse med få ingredienser som också kan också göras på exempelvis mandarin, klementin eller vanlig apelsin. Blodapelsinens fruktkött innehåller antocyanin samma ämne som ger höstlöven dess röda färg. Teorin är att blodapelsinen har sitt ursprung på Sicilien där kyla och kraftiga temperaturväxlingar på nätterna, tvingar träden att anpassa sig till ett kyligare klimat. En blodapelsin är för det mesta mindre än en vanlig apelsin och mer aromatisk i smaken med en perfekt balans mellan syra och sötma. Vanligaste sorter här i Sverige är den mörka Moro och den mer marmorerade Tarocco.

Ingredienser
Gör moussen
-
Gräddalternativ, vispbart 400.0 ml
-
Blodapelsiner, skalade 530.0 g
-
Limejuice 30.0 g
-
Socker 80.0 g
Till servering
-
Blodapelsiner 2.0 st
-
Gräddalternativ, vispbar
Förberedelser
-
Gör moussen
- Vispa vispen fluffig.
- Skär skal bort skal och skär blodapelsiner i grova tärningar, ta bort kärnor och lägg apelsin i en mixer. Mixa blodapelsin slät tillsammans med limejuice, Knorr Texture och socker i 3 minuter.
- Vänd samman visp med blodapelsin och slå upp i passande glas, kyl i minst 5 timmar före servering.
-
Till servering
- Servera moussen toppad med en klick visp och blodapelsinfiléer.