Denna dessert kan också göras på exempelvis mandarin, klementin eller vanlig apelsin och är en lätt gjord mousse med få ingredienser.
Blodapelsinens fruktkött innehåller antocyanin och det är detta som ger höstlöv dess röda färg. En teori är att blodapelsinen har sitt ursprung på Sicilien där kyla och kraftiga temperaturväxlingar under natten tvingar träden att anpassa sig till ett kyligare klimat. Blodapelsinen är mindre än en vanlig apelsin och mer aromatisk, med den perfekta balansen mellan syra och sötma. Vanligaste sorter här i Sverige är den mörka Moro och den mer marmorerade Tarocco.

Ingredienser
Gör moussen
-
Blodapelsiner, skalade 530.0 g
-
Limejuice 30.0 g
-
Socker 80.0 g
Till servering
-
Blodapelsiner 2.0 st
Förberedelser
-
Gör moussen
- Vispa Rama Professional Visp 31% fluffig.
- Skär skal bort skal och skär blodapelsiner i grova tärningar, ta bort kärnor och lägg apelsin i en mixer. Mixa blodapelsin slät tillsammans med limejuice, Knorr Texture och socker i 3 minuter.
- Vänd samman visp med blodapelsin och slå upp i passande glas, kyl i minst 5 timmar före servering.
-
Till servering
- Servera moussen toppad med en klick visp och blodapelsinfiléer.