Löjromsägg
Ett ägg som bjuder på både överraskningar och lite lyx.

Ingredienser
Löjromsägg
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Ägg
/stk
5.0 stk
0%
Crème Fraiche
/dl
1.0 dl
0%
Ost, Västerbotten lagrad
/dl
1.0 dl
0%
MAILLE Vitvinsvinäger - flaska, 6x500 ml
/tsk
1.0 tsk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Dill hackad
/msk
1.0 msk
0%
Gräslök skuren
/msk
1.0 msk
0%
MAILLE Senap Dijon Original 8 x 1 kg
/tsk
2.0 tsk
0%

Svaveldioxid och sulfit och produkter därav: Ja
Senap och produkter därav: Ja
Tabasco
/g
0.0 g
0%
Löjrom
/g
50.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Ägg 5.0 stk
-
Crème Fraiche 1.0 dl
-
Ost, Västerbotten lagrad 1.0 dl
-
Dill hackad 1.0 msk
-
Gräslök skuren 1.0 msk
-
Tabasco
-
Löjrom 50.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Koka äggen ca 8 minuter. Spola dem i kallt vatten och skala dem.
- Dela äggen och gröp ur gulorna. Blanda gulorna med Crème Fraiche och västerbottenost. Smaka upp med vinäger, dijonsenap och tabasco. Blanda i örter.
- Fyll varje ägghalva med blandningen. Toppa med löjrom