Kycklingfärsbullar med thailänsk Panangsås
Panang är en thailändsk kryddblandning med mild och söt smak. Den innehåller vanligtvis chili, galangal, citrongräs, koriander, kumminfrö och vitlök. Den grundläggande skillnaden mot en indisk curry är att den thailändska inte görs av malda kryddor, utan av en currypasta. I indien steker man gärna kryddorna först i fett, men det gör man inte i Thailand. Där tillagas ofta kryddpastan med kokosmjölk.

Ingredienser
Kycklingfärsbullar med thailänsk Panangsås
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr1.5
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Kycklingfärsbullar
Kycklingfärs
/kg
1.0 kg
0%
Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
30.0 g
0%

Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
15.0 g
0%

Röd currypasta
/g
14.0 g
0%
Citron,zest
/g
15.0 g
0%
Ägg (stora, klass A)
/st
1.0 st
0%
Brun farin
/g
8.0 g
0%
Lökpulver
/g
2.0 g
0%
Salt(1)
/g
8.0 g
0%
Vitpeppar, malen
/g
1.0 g
0%
Panangsås
Lök, tärnad
/g
200.0 g
0%
Rapsolja
/g
15.0 g
0%
Vatten
/ml
800.0 ml
0%
Kokosmjölk, konserverad 24%
/l
1.0 l
0%
Fisksås (Asiatisk)
/g
15.0 g
0%
Limeblad
/g
40.0 g
0%
Limejuice
/g
10.0 g
0%
Knorr Kycklingfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
45.0 g
0%

Citrongräs, bankad
/g
25.0 g
0%
Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
15.0 g
0%

Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
5.0 g
0%

Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Kycklingfärsbullar
-
Kycklingfärs 1.0 kg
-
Röd currypasta 14.0 g
-
Citron,zest 15.0 g
-
Ägg (stora, klass A) 1.0 st
-
Brun farin 8.0 g
-
Lökpulver 2.0 g
-
Salt(1) 8.0 g
-
Vitpeppar, malen 1.0 g
Panangsås
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Rapsolja 15.0 g
-
Vatten 800.0 ml
-
Kokosmjölk, konserverad 24% 1.0 l
-
Fisksås (Asiatisk) 15.0 g
-
Limeblad 40.0 g
-
Limejuice 10.0 g
-
Citrongräs, bankad 25.0 g
Förberedelser
-
Kycklingfärsbullar
- Blanda samman färsen med Knorr PROFESSIONAL Ingefära och Vitlökspuré och kryddpasta, citronskal, ägg, farinsocker, lökpulver, salt och peppar. Rulla bollar av färsen.
-
Panangsås
- Fräs löken i olja. Tillsätt Knorr PROFESSIONAL Vitlök och Ingefärapuré, fräs ytterligare någon minut.
- Tillsätt vatten, Knorr Kycklingfond, kokosmjölk, citrongräs, socker, fisksås, limeblad, currypasta och limesaft.
- Koka upp och låt småputtra ca 10 minuter.
- Sila såsen och red eventuelt av med MAIZENA Majsstärkelse.
-
Vid servering
- Koka upp såsen, lägg ner kycklingfärsbullarna och sjud dem i Panangsåsen tills de blir genomkokta.