Kycklingfärsbullar med thailänsk Panangsås
Panang är en thailändsk kryddblandning med mild och söt smak. Den innehåller vanligtvis chili, galangal, citrongräs, koriander, kumminfrö och vitlök. Den grundläggande skillnaden mot en indisk curry är att den thailändska inte görs av malda kryddor, utan av en currypasta. I indien steker man gärna kryddorna först i fett, men det gör man inte i Thailand. Där tillagas ofta kryddpastan med kokosmjölk.

Ingredienser
Kycklingfärsbullar
-
Kycklingfärs 1.0 kg
-
Röd currypasta 14.0 g
-
Citron,zest 15.0 g
-
Ägg (stora, klass A) 1.0 st
-
Brun farin 8.0 g
-
Lökpulver 2.0 g
-
Salt(1) 8.0 g
-
Vitpeppar, malen 1.0 g
Panangsås
-
Lök, tärnad 200.0 g
-
Rapsolja 15.0 g
-
Vatten 800.0 ml
-
Kokosmjölk, konserverad 24% 1.0 l
-
Fisksås (Asiatisk) 15.0 g
-
Limeblad 40.0 g
-
Limejuice 10.0 g
-
Citrongräs, bankad 25.0 g
Förberedelser
-
Kycklingfärsbullar
- Blanda samman färsen med Knorr PROFESSIONAL Ingefära och Vitlökspuré och kryddpasta, citronskal, ägg, farinsocker, lökpulver, salt och peppar. Rulla bollar av färsen.
-
Panangsås
- Fräs löken i olja. Tillsätt Knorr PROFESSIONAL Vitlök och Ingefärapuré, fräs ytterligare någon minut.
- Tillsätt vatten, Knorr Kycklingfond, kokosmjölk, citrongräs, socker, fisksås, limeblad, currypasta och limesaft.
- Koka upp och låt småputtra ca 10 minuter.
- Sila såsen och red eventuelt av med MAIZENA Majsstärkelse.
-
Vid servering
- Koka upp såsen, lägg ner kycklingfärsbullarna och sjud dem i Panangsåsen tills de blir genomkokta.