Ingredienser
Kryddpastan:
-
Schalottenlök, strimlad 120.0 g
-
Citrongräs, fint hackad 2.0 st
-
Limeblad 5.0 st
-
Röd currypasta 35.0 g
-
Rapsolja 60.0 g
Röd thaicurry
-
Socker, palm 15.0 g
-
Vitkål, strimlad 400.0 g
-
Aubergine, i 1x1 cm tärningar 400.0 g
-
Skaldjursmix, djupfryst 750.0 g
-
Morot, strimlad 250.0 g
-
Böngroddar 167.0 g
-
Limejuice 60.0 g
Till servering
-
Koriander, färsk hackad 30.0 g
-
Basilika, thai 30.0 g
-
Ris, jasmin
Förberedelser
-
Kryddpastan:
- Mixa schalottenlök, citrongräs och limeblad med Knorr PROFESSIONAL kryddpuréerna, currypastan och oljan till en slät blandning. Eventuellt kan lite vatten behöva tillsättas.
-
Röd thaicurry
- Sautera kryddpastan i olja tills den börja dofta och släppa olja. Häll ner vatten, Knorr Fiskfond, fisksås och palmsocker, och koka upp.
- Tillsätt kål, aubergine, skaldjur och morötter. Koka upp, sänk och låt soppan sjuda tills skaldjuren är klara. Tillsätt sugarsnaps, böngroddar och limesaft.
-
Till servering
- Garnera med basilika och koriander före servering.
- Servera med jasminris.