Röd thaicurry med skaldjur
En frisk, härlig rätt som har klara tydliga smaker. När det kommer till soppa från Thailand tänker vi ofta att den ska vara kryddad med kokosmjölk, men den här soppan är helt utan kokos. Trots det är det mycket thaikänsla i den här rätten.

Ingredienser
Röd thaicurry med skaldjur
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Kryddpastan:
Schalottenlök, strimlad
/g
120.0 g
0%
Citrongräs, fint hackad
/st
2.0 st
0%
Limeblad
/n/a
5.0 n/a
0%
Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
15.0 g
0%

Knorr Professional Vitlök kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
30.0 g
0%

Röd currypasta
/g
35.0 g
0%
Rapsolja
/g
60.0 g
0%
Röd thaicurry
Knorr Fiskfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
45.0 g
0%
Socker, palm
/g
15.0 g
0%
Vitkål, strimlad
/g
400.0 g
0%
Aubergine, i 1x1 cm tärningar
/g
400.0 g
0%
Skaldjursmix, djupfryst
/g
750.0 g
0%
Morot, strimlad
/g
250.0 g
0%
Böngroddar
/g
167.0 g
0%
Limejuice
/g
60.0 g
0%
Till servering
Koriander, färsk hackad
/g
30.0 g
0%
Basilika, thai
/g
30.0 g
0%
Ris, jasmin
/g
0.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Kryddpastan:
-
Schalottenlök, strimlad 120.0 g
-
Citrongräs, fint hackad 2.0 st
-
Limeblad 5.0 n/a
-
Röd currypasta 35.0 g
-
Rapsolja 60.0 g
Röd thaicurry
-
Knorr Fiskfond, koncentrerad 6 x 1L 45.0 g
-
Socker, palm 15.0 g
-
Vitkål, strimlad 400.0 g
-
Aubergine, i 1x1 cm tärningar 400.0 g
-
Skaldjursmix, djupfryst 750.0 g
-
Morot, strimlad 250.0 g
-
Böngroddar 167.0 g
-
Limejuice 60.0 g
Till servering
-
Koriander, färsk hackad 30.0 g
-
Basilika, thai 30.0 g
-
Ris, jasmin
Förberedelser
-
Kryddpastan:
- Mixa schalottenlök, citrongräs och limeblad med Knorr PROFESSIONAL kryddpuréerna, currypastan och oljan till en slät blandning. Eventuellt kan lite vatten behöva tillsättas.
-
Röd thaicurry
- Sautera kryddpastan i olja tills den börja dofta och släppa olja. Häll ner vatten, Knorr Fiskfond, fisksås och palmsocker, och koka upp.
- Tillsätt kål, aubergine, skaldjur och morötter. Koka upp, sänk och låt soppan sjuda tills skaldjuren är klara. Tillsätt sugarsnaps, böngroddar och limesaft.
-
Till servering
- Garnera med basilika och koriander före servering.
- Servera med jasminris.