Menu

Ingredienser

+

Kryddpastan:

Röd thaicurry

  • Knorr Fiskfond, koncentrerad 6 x 1L 45.0 g
  • Socker, palm 15.0 g
  • Vitkål, strimlad 400.0 g
  • Aubergine, i 1x1 cm tärningar 400.0 g
  • Skaldjursmix, djupfryst 750.0 g
  • Morot, strimlad 250.0 g
  • Böngroddar 167.0 g
  • Limejuice 60.0 g

Till servering

  • Koriander, färsk hackad 30.0 g
  • Basilika, thai 30.0 g
  • Ris, jasmin

En fräsch och god rätt med klara tydliga smaker. När det kommer till soppa från Thailand tänker vi ofta att den ska vara kryddstark med kokosmjölk, men den här soppan är helt utan kokos. Trots det är det mycket thaikänsla i den här rätten.

...

Förberedelser

  1. Kryddpastan:

    • Mixa schalottenlök, citrongräs och limeblad med Knorr PROFESSIONAL kryddpuréerna, currypastan och oljan till en slät blandning. Eventuellt kan lite vatten behöva tillsättas.
  2. Röd thaicurry

    • Sautera kryddpastan i olja tills den börja dofta och släppa olja. Häll ner vatten, Knorr Fiskfond, fisksås och palmsocker, och koka upp.
    • Tillsätt kål, aubergine, skaldjur och morötter. Koka upp, sänk och låt soppan sjuda tills skaldjuren är klara. Tillsätt sugarsnaps, böngroddar och limesaft.
  3. Till servering

    • Garnera med basilika och koriander före servering.
    • Servera med jasminris.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny