Klar fiskbuljong med torsk och risnudlar
En traditionell kambodjansk måltid består av många olika rätter, som man var och en plockar till sig lite av varje av. Kryddningen är mild, men maten har mycket smak. Det här är en vardags buljong från khmerfolket, frisk och härlig med en massa smak.

Ingredienser
Klar fiskbuljong med torsk och risnudlar
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Klar fiskbuljong
Vatten
/l
2.5 l
0%
Knorr Fiskfond, koncentrerad 6 x 1L
/g
75.0 g
0%
Citrongräs, det vita
/g
50.0 g
0%
Knorr Professional Ingefära kryddpuré 2 x 0,75 kg
/g
50.0 g
0%

Socker
/g
15.0 g
0%
Torsk, filé i tärningar
/g
750.0 g
0%
Vid servering
Morot, strimlad
/g
150.0 g
0%
Nudlar, ris kokta
/g
400.0 g
0%
Tomater, cocktail delade
/g
300.0 g
0%
Schalottenlök, strimlad
/g
75.0 g
0%
Chili, grön tärnad
/g
5.0 g
0%
Garnityr:
/
0.0
0%
Vårlök, skivad
/g
60.0 g
0%
Koriander, färsk (cilantro)
/g
47.0 g
0%
Lök, rostad
/g
35.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Klar fiskbuljong
-
Vatten 2.5 l
-
Knorr Fiskfond, koncentrerad 6 x 1L 75.0 g
-
Citrongräs, det vita 50.0 g
-
Socker 15.0 g
-
Torsk, filé i tärningar 750.0 g
Vid servering
-
Morot, strimlad 150.0 g
-
Nudlar, ris kokta 400.0 g
-
Tomater, cocktail delade 300.0 g
-
Schalottenlök, strimlad 75.0 g
-
Chili, grön tärnad 5.0 g
-
Garnityr:
-
Vårlök, skivad 60.0 g
-
Koriander, färsk (cilantro) 47.0 g
-
Lök, rostad 35.0 g
Förberedelser
-
Klar fiskbuljong
- Buljong: Häll vatten och Knorr Fiskfond i en gryta. Krossa ändarna på citrongräset och tillsätt det. Tillsätt Knorr Professional Ingefära puré och socker och koka upp. Sänk värmen till medel och sjud alla 3−4 minuter.
- Sila av buljongen ner i en ren kastrull. Koka upp och lägg ner fisken. Sänk värmen till medel och sjud fisken 3−4 minuter. Ta upp fisken och lägg åt sidan.
-
Vid servering
- Tillsättmorötter, nudlar, chili, tomater och schalottenlök. Koka upp, sänk värmen till medel och sjud 2−3 min, så allt blir varmt
- Lägg ner fisken och böngroddarna i serveringsskålar. Häll över den heta buljongen och toppa med koriander, rostad lök och salladslök.