Menu

Ingredienser

+

Klar fiskbuljong

Vid servering

  • Morot, strimlad 150.0 g
  • Nudlar, ris kokta 400.0 g
  • Tomater, cocktail delade 300.0 g
  • Schalottenlök, strimlad 75.0 g
  • Chili, grön tärnad 5.0 g
  • Garnityr:
  • Vårlök, skivad 60.0 g
  • Koriander, färsk (cilantro) 47.0 g
  • Lök, rostad 35.0 g

En traditionell kambodjansk måltid består av många olika rätter, som man var och en plockar till sig lite av varje av. Kryddningen är mild, men maten har mycket smak. Det här är en vardags buljong från khmerfolket, frisk och härlig med en massa smak.

...

Förberedelser

  1. Klar fiskbuljong

    • Buljong: Häll vatten och Knorr Fiskfond i en gryta. Krossa ändarna på citrongräset och tillsätt det. Tillsätt Knorr Professional Ingefära puré och socker och koka upp. Sänk värmen till medel och sjud alla 3−4 minuter.
    • Sila av buljongen ner i en ren kastrull. Koka upp och lägg ner fisken. Sänk värmen till medel och sjud fisken 3−4 minuter. Ta upp fisken och lägg åt sidan.
  2. Vid servering

    • Tillsättmorötter, nudlar, chili, tomater och schalottenlök. Koka upp, sänk värmen till medel och sjud 2−3 min, så allt blir varmt
    • Lägg ner fisken och böngroddarna i serveringsskålar. Häll över den heta buljongen och toppa med koriander, rostad lök och salladslök.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny