Inkokt lax med dillmajonnäs med rostad blomkål
En klassisk inkokt lax som serveras med dillmajonnäs och rostad blomkål.

Ingredienser
Laxen
-
Salt(1) 10.0 g
-
Lax, filé 1.2 kg
Dillmajonnäs
-
Dill, färsk hackad 100.0 g
-
Citron, juice färskpressad 30.0 g
Rostad blomkål
-
Blomkål 1.7 kg
-
Salt 14.0 g
-
Rapsolja 20.0 g
Rimningslag till laxen
-
Morot, tärnad 100.0 g
-
Fänkål, tärnad 100.0 g
-
Vatten 3.0 l
-
Vinäger, vitvin 200.0 g
-
Dillfrö 10.0 st
-
Lagerblad 2.0 st
Förberedelser
-
Laxen
- Skär laxen i 10 portions bitar. Lägg bitarna ett bleck med höga kanter, salta och låt stå 1 timme.
-
Dillmajonnäs
- Blanda samman HELLMANN`S REAL majonnäs med dillen och krydda med citron och salt.
-
Rostad blomkål
- Värm ugnen till 230°. Putsa blomkålen och spara blasten. Lägg den i ett bleck, salta och spraya med olja. Rosta ca 25 minuter, spraya med olja var 10 minut.
-
Rimningslag till laxen
- Lägg morot och fänkål i en kastrull. Häll på vattnet och tillsätt vinäger, dillfrön och lagerblad. Häll den kokande lagen över laxen och sjud den sedan till 40°.
-
Till servering
- Servera laxen med dillmajonnäsen och den rostade blomkålen.