Menu

Ingredienser

+

Laxen

  • Salt(1) 10.0 g
  • Lax, filé 1.2 kg

Dillmajonnäs

Rostad blomkål

  • Blomkål 1.7 kg
  • Salt 14.0 g
  • Rapsolja 20.0 g

Rimningslag till laxen

  • Morot, tärnad 100.0 g
  • Fänkål, tärnad 100.0 g
  • Vatten 3.0 l
  • Vinäger, vitvin 200.0 g
  • Dillfrö 10.0 st
  • Lagerblad 2.0 st

En klassisk inkokt lax som serveras med dillmajonnäs och rostad blomkål.

...

Förberedelser

  1. Laxen

    • Skär laxen i 10 portions bitar. Lägg bitarna i ett bleck med höga kanter, salta och låt stå 1 timme.
  2. Dillmajonnäs

    • Blanda samman HELLMANN`S REAL majonnäs med dillen och krydda med citron och salt.
  3. Rostad blomkål

    • Värm ugnen till 230°. Putsa blomkålen och spara blasten. Lägg den i ett bleck, salta och spraya med olja. Rosta ca 25 minuter, spraya med olja var 10 minut.
  4. Rimningslag till laxen

    • Lägg morot och fänkål i en kastrull. Häll på vattnet och tillsätt vinäger, dillfrön och lagerblad. Häll den kokande lagen över laxen och sjud den sedan till 40°.
  5. Till servering

    • Servera laxen med dillmajonnäsen och den rostade blomkålen.
Produkter
Recept
Favoriter
Meny