Menu

Ingredienser

+

Till Grytan

Syrlig fänkålssallad

  • Fänkål 200.0 g
  • Citronzest 4.0 g
  • Citronjuice 46.0 g
  • Strösocker 10.0 g
  • Salt 2.0 g

Skaldjursdoftande saffransaioli


En färgstark och smakrik fiskgryta med citrusfräschör från apelsin och grape. Den lena saffransaiolin med skaldjursfond lyfter rätten ytterligare och den syrliga fänkålssalladen ger ett krispigt och fräscht inslag. 

...

Förberedelser

  1. Till Grytan

    • Hacka lök och fänkål grovt. Svetta tillsammans med vitlök i lite rapsolja tills mjukt.
    • Häll på vitt vin och reducera till hälften.
    • Skala och skär morot och rotselleri i ca 1 cm stora bitar.
    • Tillsätt apelsinjuice, grapefruktjuice, Knorr Tomatino, grädde och Knorr Skaldjursfond. Lägg i grönsakerna och låt koka tills de är mjuka men fortfarande har tuggmotstånd.
    • Skär fisken i portionsbitar, salta lätt och låt rimma i ca 15 minuter. Baka i ugn till önskad innertemperatur.
    • Smaka av grytan med salt, peppar, Knorr Professional Rökt Chili Kryddpuré och eventuellt lite honung för att balansera syran.
    • Servera genom att bottna en djup tallrik med grytbas, toppa med bakad fisk, räkor, fänkålssallad och aioli.
  2. Syrlig fänkålssallad

    • Vispa ihop citronjuice, zest, socker och salt tills sockret löst sig.
    • Mandolina fänkålen tunt (ca 2 mm).
    • Blanda med citronlagen strax före servering.
  3. Skaldjursdoftande saffransaioli

    • Lös upp skaldjursfonden i 1 msk kokande vatten.
    • Blanda med majonnäsen och tillsätt övriga ingredienser.
    • Smaka av med salt och svartpeppar vid behov. 
Produkter
Recept
Favoriter
Meny