Menu

Ingredienser

+

Gör så här

  • Brun farin 100.0 g
  • Socker 70.0 g
  • Margarin 100.0 n/a
  • Ägg 1.0 stk
  • Ägg, gula 20.0 g
  • Vaniljsocker 6.0 g
  • Vetemjöl 140.0 g
  • Mjöl, bovete 80.0 g
  • Bakpulver 5.0 g
  • Salt 5.0 g
  • Mörk choklad, hackad 200.0 g
  • Bovete, groddat 75.0 g

Choklad och bovete degen kyls natten över för att uppnå en spröd yta med en mjuk mitt. För helt glutenfria kakor byts vetemjöl ut mot ett glutenfritt alternativ.  Degen kan frysas.

...

Förberedelser

  1. Gör så här

    • Blanda samman socker, brunfarin och smält rums tempererat matfett. Tillsätt ägg, äggula och vaniljsocker.
    • Blanda samman vetemjöl, bovetemjöl, bakpulver och salt, blanda samman med ovan.
    • Tillsätt mörkchoklad och groddat bovete. Kyl degen natten över eller baka ut direkt.
    • Klicka ut degen på bakplåtspapper och grädda i förvärmd ugn vid 180 grader i 8-10 minuter
Produkter
Recept
Favoriter
Meny