Cookies
Choklad och bovete degen kyls natten över för att uppnå en spröd yta med en mjuk mitt. För helt glutenfria kakor byts vetemjöl ut mot ett glutenfritt alternativ. Degen kan frysas.

Ingredienser
Cookies
Beräkna priset för denna maträtt:
Antal portioner
−
+
Pris för maträtten på menyn
Totalkostnad för ingredienserna
kr0.0
Kostnad för en portion
Kostnad för ingredienser (%)
Ingrediensetikett
Namn
Pris i SEK
Mängd
% Matkostnad för delen
Totala kostnader
Gör så här
Brun farin
/g
100.0 g
0%
Socker
/g
70.0 g
0%
Margarin
/g
100.0 g
0%
Ägg
/stk
1.0 stk
0%
Ägg, gula
/g
20.0 g
0%
Vaniljsocker
/g
6.0 g
0%
Vetemjöl
/g
140.0 g
0%
Mjöl, bovete
/g
80.0 g
0%
Bakpulver
/g
5.0 g
0%
Salt
/g
5.0 g
0%
Mörk choklad, hackad
/g
200.0 g
0%
Bovete, groddat
/g
75.0 g
0%
Namn på ingrediens
/
Friskrivningsklausul: Angivna priser är bara en indikation, baserade på marknadens grossister. Priser går upp och ner beroende på säsong och tillgång. UFS kan inte på något vis hållas ansvarig för några avvikelser från verkligheten.
Gör så här
-
Brun farin 100.0 g
-
Socker 70.0 g
-
Margarin 100.0 g
-
Ägg 1.0 stk
-
Ägg, gula 20.0 g
-
Vaniljsocker 6.0 g
-
Vetemjöl 140.0 g
-
Mjöl, bovete 80.0 g
-
Bakpulver 5.0 g
-
Salt 5.0 g
-
Mörk choklad, hackad 200.0 g
-
Bovete, groddat 75.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Blanda samman socker, brunfarin och smält rums tempererat matfett. Tillsätt ägg, äggula och vaniljsocker.
- Blanda samman vetemjöl, bovetemjöl, bakpulver och salt, blanda samman med ovan.
- Tillsätt mörkchoklad och groddat bovete. Kyl degen natten över eller baka ut direkt.
- Klicka ut degen på bakplåtspapper och grädda i förvärmd ugn vid 180 grader i 8-10 minuter