Chili sin carne
En chili som definitivt bevisar att ”sin carne” kan vara minst lika gott som ”con carne”. Toppa hela härligheten med en korianderklick!

Ingredienser
Gör så här
-
Bönor, vita kokta 500.0 g
-
Kidneybönor, kokta 400.0 g
-
Lök, gul 250.0 g
-
Knorr Peperonata 6 x 2,6 kg 400.0 g
-
Chili, Ancho pulver 12.0 g
-
Peppar, spansk finhackad 15.0 g
-
Spiskummin malen 4.0 g
-
Vatten 300.0 g
-
Salt 6.0 g
-
Svartpeppar 3.0 g
-
Koriander, färsk hackad 10.0 g
-
Margarin, flytande 40.0 g
Korianderyoghurt
-
Yoghurt, växtbaserat matlagningsalternativ 300.0 g
-
Salt 2.0 g
-
Koriander, färsk hackad fint 14.0 g
-
Svartpeppar, malen 1.0 g
Förberedelser
-
Gör så här
- Hetta upp en gryta eller en kastrull och tillsätt margarin. Fräs The Vegetarian Butcher NoMince och rör runt ordentligt tills allt är finfördelat.
- Tillsätt lök, spiskummin, anchopulver, svartpeppar, hackad chili, hackad koriander och salt. Fräs i ytterligare ett par minuter.
- Häll i Tomatino, vitlökspasta, Peperonata, paprikapuré, rökt chilipuré, grönsaksfond, vatten och vinäger. Låt puttra på medelvärme i ca 30 minuter och rör om då och då.
- Tillsätt bönorna och låt puttra i ytterligare 10 minuter. Smaka eventuellt upp med mer salt. Servera med en klick korianderyoghurt och bulgur eller ris.
-
Korianderyoghurt
- Blanda ihop alla ingredienser och låt stå till sig i minst en timma innan servering